Gündem Evren ve Şahinkaya'ya müebbet dünyada flaş haber

Evren ve Şahinkaya'ya müebbet dünyada flaş haber

Paylaş
Evren ve Şahinkaya'ya müebbet dünyada flaş haber

12 Eylül Davası'nda 7. Cumhurbaşkanı ve dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya'ya müebbet hapis cezası verilmesi dış basında da büyük yankı buldu

Bütün dünya basınına haber servisi yapan Amerikan Associated Press ve İngiliz Reuters haber ajansları, müebbet haberini abonelerine flaş olarak duyurdu.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer18600","18600","201406","18600-151407.jpg","1", "0","Her şey bu konuşmayla başlamıştı!");

REUTERS: 1980 askeri darbesindeki rolleri nedeniyle 97 yaşındaki Kenan Evren ve 89 yaşındaki Tahsin Şahinkaya'ya müebbet hapis cezası verildi. Bu darbe, binlerce kişinin işkenceden geçirildiği, yüzlerce kişiye idam cezası verildiği ve birçok kişinin de 'kaybolduğu' askeri rejimin zeminini hazırlamıştı.

ASSOCIATED PRESS: 1980 darbesinin hayatta kalan iki lideri Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 2012 yılından bu yana davaları süren bu iki sanık da hastalık gerekçesiyle hiçbir duruşmaya katılmadı ve hastanedeki yataklarından video konferans sistemiyle ifade verdi.