Mehmet Coşkundeniz Evlilikte sorunları aşmak için 15 ipucu
HABERİ PAYLAŞ

Evlilikte sorunları aşmak için 15 ipucu

Haberin Devamı

1. Öncelikli ve en önemli şey problemleri tespit etmektir. İlişkinize dürüstçe dışarıdan bakın ve sizi neyin rahatsız ettiğini dürüstçe gözlemleyin. Mümkün olduğunca çok detayı analiz etmeye çalışın. Böylece eşinizi suçlayarak olayları tek tarafa yüklemez, çözüme yönelik bir yaklaşım edinebilirsiniz.

2. Eğer hatalı olan tarafsanız, eşinize saygınızı, dostluğunuzu ve sevginizi gösterin. Her gün eşinize onu ne kadar çok sevdiğinizi hatırlatın ve bunu yüreğinizden gelen kelimelerle yapın.

3. Sevgiliyken ya da yeni evliyken yapmakta olduğunuz şeyleri tekrar hayatınıza dahil edin. Sürprizleri, jestlerinizi, hoşa gitmek için o dönemde attığınız adımları hatırlayın.

4. Duygularınızı dürüstçe ifade edin ve olabildiğiniz kadar açık olun.

5. Birbirinizle açık iletişim kurun, uzlaşmacı ve iyileştirici olun. İlişkiye bakış açınızı, beklentilerinizi konuşmaktan çekinmeyin ve her iki tarafın hemfikir olduğu ortak noktaları belirleyin.

6. Dinlemeyi öğrenin. Tek taraflı ifade ve çaba sorunlarınızı çözmeyecektir. Karşınızdakinin de konuyla ilgili düşünceleri olabileceğini bilmek, sağlıklı iletişimin ana kuralıdır. Birbirinizin duygu ve düşüncelerine saygı göstermelisiniz.

7. Eşinizi rahatsız eden sorunları anlamak ve bunları değiştirmeye çalışmak için çok çalışmanız gerekebilir. Eşiniz sizi hâlâ seviyor olsa bile, sürekli tekrarlanan problemlerden dolayı evlilikten vazgeçme noktasına gelmiş olabilir.

8. Eğer seks hayatınız sekteye uğramışsa, en doğrusu konuyu enine boyuna konuşmak olacaktır. Birlikte daha çok zaman geçirmeye özen göstermeli, birbirinize zaman ayırmalı, hatta başbaşa tatile çıkmalısınız.

9. Aşılamayacak konu yoktur. Konuya kendilerini açamayan, dolayısıyla da sorunları aşamayan insanlar vardır. Bu çarkın içinden çıkmak istiyorsanız, sorunlarınızı anlamaya çaba sarfedin.

10. Eşinizin siz, sizin de eşiniz olmadığınızı; benzer yönleriniz olsa da ayrı bireyler olduğunuzu iyice anlayın. Kendinizi diğerinin yerine koyabilmeli ve onun bakış açısından olayları anlamaya çalışmalısınız.

11. Sizinkine benzer sorunlar yaşamış çiftlerin deneyimlerini yabana atmayın. Elbette bire bir uygulamaya da kalkmayın.

12. Geçmişte yaşanmış olumsuz davranışların bugünü mahvetmesine izin vermeyin. Dünden çıkarılacak tek sonuç, alınacak derslerdir.

13. Affetmeyi ve unutmayı öğrenin. Geçmişi gündeme getirmek evliliğinizi kurtaramaz. Aksine evliliğinizi öldürür.

14. Her ikiniz de çözüm arayışında olun. Unutmayın, bu bir savaş değil ve kazananı da olmayacak.

15. Sabırlı olun. Evlilik sorunlarınız bir gecede ortaya çıkmadığı gibi, bir gecede de neticeye ulaşmayacaktır. Her ikinizde eşit dinginliğe kavuştuğunuzda ve yeni bir başlangıca hazır olduğunuzda hislerinizi konuşun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder