Mehmet Coşkundeniz Evlilikte 5S kuralı
HABERİ PAYLAŞ

Evlilikte 5S kuralı

Haberin Devamı

Emina-Mustafa Sandal çiftinin dokuz yıllık evliliklerini bitirme kararı almaları beni şaşırttı. Ne yaşadıklarını tabii ki kendileri bilir ama evliliğin yürütülmesinin çok zor olduğunu en iyi bilenlerdenim. O zaman bu yazıda evliliğin yürümesi için gereken ‘5S’ kuralını anlatalım. Belki birilerine faydası dokunur...

1-SEVGİ

Aralarında sevgi bağı olmayan çiftlerin evliliği yürütmesi imkansızdır. Sevgiyi şöyle açalım: Onu en az kendin kadar seveceksin. Yani ‘Biraz seviyorum’, ‘Şöyle böyle seviyorum’ gibi düşünceler yetmez. Sevginin zamanla oluşabileceğini de unutmamak gerek. Bir başka deyişle, aşık olduğun kişiyle evlenebilirsin ama onu zaman içinde sevemeyebilirsin. Bu nedenle evlilik kararı alırken karşındaki kişiyi, hatalarıyla, zaaflarıyla, kusurlarıyla sevdiğinden emin olmalısın

2- SAYGI

Eşinin bir kişiliği, yaşam tarzı, geçmişi, kendine özgü yaşam anlayışı olduğunu unutmamalı ve buna saygı duymalısın. Evlilik, iki kişinin, taraflardan birinin kurallarına göre yaşaması demek değildir. Onu değiştirmeye çalışmak yerine olduğu gibi kabul etmek sizi daha mutlu kılar. Elbette çiftler asgari müşterekte buluşmalıdır. Ama kimse kimsenin kişiliğini rencide edecek, aşağılayacak şekilde davranmamalıdır.

3- SADAKAT

Sadık olmayacaksan, evlenmeyeceksin. Evlilik aynı zamanda bir sadakat yeminidir. Geçmişteki çok eşli yaşam tarzını evlilikte de sürdürmeye kalkarsan problem çıkar. Üstelik aldatabildiğin insan, kandırabildiğin insandır. Kandırabildiğin insana saygı duymazsın. Saygı duymadığını sevmezsin. Gördüğün gibi, sadakatsizlik, birinci ve ikinci kuralları da yıkıyor. Yani evlilik temelden çökmüş oluyor.

4- SABIR

Evlilikte yaşanabilen çatışmalarda kapıyı vurup gitmeyeceksin. Küsüp oturmayacaksın. Çözüm için çaba göstereceksin. Bu da sabırla olur. Belki başlarda hoşuna gitmeyen bir davranış, yeterince sabır gösterirsen hoşuna gidecek. Sabırdan kastım, ‘ne yaparsa yapsın katlanmak’ değil, onu da belirteyim.

5- SEKS

Evlilik hayatında cinsellik önemli bir yer tutar. Eşinle bu konuda konuşmaktan çekinmeyeceksin. Bir sorun varsa, çözümü için uğraşacaksın. Cinsel hayatınızı renklendirmek için çaba göstereceksiniz. Aksi takdirde aynı evin içinde kardeş gibi yaşamaya başlarsınız. Bu durum da fazla uzun sürmez.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder