Mehmet Coşkundeniz Evlilik teklifinin püf noktaları
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik teklifinin püf noktaları

Haberin Devamı

1- İLİŞKİ SÜRESİ

Daha ilişkinin başında, böyle bir teklif yaparsanız ciddiye alınmazsınız. Araştırmalara göre, ilişkinin ilk üç ayında yapılan evlenme tekliflerinin ancak yüzde 13’ü evlilikle sonuçlanıyor. Kalan yüzde 87’si bir süre sonra bu tekliften pişman olup vazgeçiyor.

2- KARARLILIK

Evlilik teklifi bir irade beyanıdır. Bu yüzden kararlı olacaksınız. Evlilik teklifi yaparken, “Evlensek mi acaba?” gibi kararsızlık belirten cümleler kurmayın.

3- ZAMAN VE MEKAN

Evlilik teklifi aceleye gelmez. Hazırlık yapmalısınız. Sizin için özel bir günde teklifte bulunabilirsiniz. Telefonda evlilik teklif edilmez, mutlaka yüz yüze olmalısınız. Yer de önemli. Romantik bir mekan olmasına özen gösterin. İlle lüks restoranlar değil kastım. İlk buluştuğunuz yer de romantiktir.

4- GİYİME DİKKAT

Bu sizin için önemli bir gün. Günlük kıyafetle gidemezsiniz. O gün paraya kıyacaksınız. Sevgilinizi gideceğiniz yere otobüsle, minibüsle de götüremezsiniz herhalde.

5- YÜZÜK VE ÇİÇEK

Yüzüğünüz ve çiçeğiniz hazır olacak. Yüzüğün tektaş olması şart değil. Bütçenize göre seçebilirsiniz ama değerli madenden olmalı.

6- EMİN OLMAK

Sevgilinizin “Evet” cevabı vereceğinden emin değilseniz teklifte bulunmayın. İlişkiniz devam ederken bunu test edin, evliliğe nasıl bakıyor, sizden böyle bir teklif bekliyor mu... Yanıtı kendinizce bulduktan sonra teklifte bulunmalısınız.

7- TEŞEKKÜR ÖPÜCÜĞÜ

Sevgiliniz teklifinizi kabul ettikten sonra ona mutlaka teşekkür edin ve öpün. Mutlu olduğunuzu belli edin. Nişanın, düğünün ne zaman yapılacağını konuşun. Geleceğe dair hayaller kurun.

8- ERTESİ GÜN

Teklif kabul edildikten sonra ona daha çok önem göstermelisiniz. Eğer ilginizi üzerinden çekerseniz, “Demek evliliği kabul ettirene kadarmış” diye düşünebilir. Bu yüzden aramalarınızı, buluşmalarınızı sıklaştırın.

9- AİLELERLE TANIŞMA

Evlilik teklifine dek ailelerle tanışılmadıysa artık zamanıdır. Teklifin havada kalmadığını, ciddi olduğunuzu göstermek için sevgilinizi mutlaka ailenizle tanıştırın, siz de onun ailesiyle tanışın.

10- VAZGEÇMEK MÜMKÜN

İlişkinizde sorunlar yaşamaya başladıysanız, “Evlenme teklif ettim artık geri dönemem” diye düşünmeyin. Kendinizi de, sevgilinizi de mutsuzluğa mahkum etmeyin. Sonuçta evliler bile boşanıyor, siz de vazgeçme hakkına sahipsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder