Gündem Evlerine cambazlık yaparak ulaşıyorlar

Evlerine cambazlık yaparak ulaşıyorlar

Paylaş
Evlerine cambazlık yaparak ulaşıyorlar

Adıyaman'da yaşayan 3 aile, yollarının kapatılması nedeniyle evlerine duvardan atlayarak ya da damlarda yürüyerek ulaşıyor

Edinilen bilgiye göre, Yenisanayi Mahallesi 2835 numaralı sokakta ikamet eden Mehmet Bilir, Abdurrahman Güngörmüş ve Abdullah Karasu, yol olarak kullandıkları alanın "özel mülkiyet" olduğu gerekçesiyle duvar örülerek kapatılması sonrasında ulaşım sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı.

Haberin Devamı

Mustafa Almaz, ailelerin yol olarak kullandıkları alanın kendisinin olduğunu belirterek duvarla çevirdi. Mehmet Bilir, Abdurrahman Güngörmüş ve Abdullah Karasu, evlerine giderken kullandıkları yolun kapatılmasına tepki göstererek, olayı belediyeye bildirdi. Belediye, duvarı yıkınca Mustafa Almaz, konuyu yargıya taşıdı ve yargı kararını beklemeden yeniden duvar ördü.

Mehmet Bilir, Abdurrahman Güngörmüş ve Abdullah Karasu, yolun tekrar kapatılması üzerine adliyeye giderek Mustafa Almaz’dan şikayetçi oldu. Vatandaşların yol olarak kullandığı alanın, kadastroda yol görünmesine karşılık imar planında arsa olduğu, belediyenin de taraf olduğu anlaşmazlığın bu nedenle yaşandığı kaydedildi.

Yolun, arsasının bir parçası olduğunu ifade eden Mustafa Almaz ile vatandaşlar arasındaki anlaşmazlığa ilişkin mahkemenin vereceği karar bekleniyor. Yolu kapatılan aileler, ulaşımlarını yolu kapatan duvarın üzerinden atlayarak ya da komşularının evlerinin damını yol olarak kullanarak, merdiven yardımıyla sağlamayı sürdürüyor.

Haberin Devamı