Esra Karayel Evlenmek istemiyorum
HABERİ PAYLAŞ

Evlenmek istemiyorum

Haberin Devamı

Her pazar bu köşede sizinleyim. Arkadaşlarınızla, ailenizle problem yaşıyorsanız, hayattan zevk alamıyorsanız, bazı kişileri affedemiyor ya da unutamıyorsanız, öfkenize yenik düşüyorsanız bana yazın. Sorunlarla birlikte başa çıkalım.

SORU: 28 yaşındayım, erkek arkadaşım ise 33. Yedi aydır çıkıyoruz. İyi anlaşıyoruz. Annesiyle tanıştırmak istedi. Annesiyle tanışmam demek ciddi düşünmemiz demek. Şu an sadece hayatımda seveceğim ve birlikte eğleneceğim bir erkek olsun istiyorum. Evlenmek istemiyorum. Bunu nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum. “Tanışmak için erken” deyip ertelesem mi? Ne dersiniz? RUMUZ: SILA

CEVAP: Sana yapılmasını istemediğin bir hareketi başkasına yapma. Annesiyle tanışmayı ertelemen düşüncelerini tartmak içinse sorun yok. Ancak evlilikle ilgili düşüncelerin değişmeyecekse yanlış. Birlikte olduğun kişiyi kandırmış ve yalan söylemiş olacaksın. Unutma; gün gelir sana da aynısı yapılır. Eğlenmek için bir erkekle birliktelik yaşama isteğini eleştiremem, sadece “tercih etmem” diyebilirim. Ama diğer konuya gelince dikkatli ol demem lazım. Evlilik için hazır olmadığını usulüne uygun söylemelisin.

İKİNCİ BAHARA HAZIR DEĞİLİM

SORU: 43 yaşında aşkı buldum. Gençlik aşkımla 10 yıl evli kaldım. Beni seven bir kadın, daha ne isterim diye düşünmüştüm. Ayrıldıktan iki sene sonra bu düşüncelerle aşık oldum. Her istediğim özellik onda var. Ama çocuğu var ve onunla kalıyor. “Birlikte yaşamak uygun olmaz” diyor. Evlilikten de ben korkuyorum. Onu kaybetmeyi istemiyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum? RUMUZ: MUTLULUK

CEVAP: Birini seviyorsan ve yazdıkların gibi duygular besliyorsan yapacak tek şey gerekeni yapmak. Çocukla tanışma aşamasında nasıl bir yol izlemen gerektiği konusunda da uzman desteği alabilirsiniz. Böyle bir aşkı bulduysan akışına bırak, elinden geleni yap ve sana yapılmasını istemediğin hiçbir şeyi ona yapma.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder