Mehmet Coşkundeniz Evlenmeden önce dikkat edilecek 10 nokta
HABERİ PAYLAŞ

Evlenmeden önce dikkat edilecek 10 nokta

Haberin Devamı

Evlenmiş olmak için evlenilmez, boşanmak için hiç evlenilmez. Evlilikte hem maddi hem de manevi uyum şarttır. Evlenmeyi düşünüyorsanız mutlaka okumalısınız.

1 - İMZA HER ŞEYİ DEĞİŞTİRİR: Aşk ve evlilik farklıdır. “Bir imza neyi değiştirir?” demeyin çünkü her şeyi değiştirir. Sadece birbirinizle değil, ailelerinizle, arkadaşlarınızla ve devletle evleneceksiniz. Bu sorumluluğu taşıyabilecekseniz evlilik riskine girin.

2 - İKNA OLMADIYSAN KABUL ETME: Kafanızda soru işaretleri varsa evlilik kararını gözden geçirin. Beyninizle ve kalbinizle ikna olmadıysanız evlenmeye kalkmayın. “Acaba doğru karar verdim mi?”, “Mutlu olacak mıyım?” gibi sorular beyninizin içinde dönüyorsa bir süre kararınızı erteleyin.

3 - AŞKIN ETKİSİ GEÇİNCE EVLEN: Aşk güzel şey. Ama insanı yanıltır. Aşkın hormonların dorukta olduğu ilk dönemlerinde evlilik kararı almayın. Çünkü o dönemde beyniniz ‘dopamin’in etkisi altındadır. Dopamin beyninizdeki muhakeme merkezini bloke eder. Bir başka deyişle sevgilinizi objektif olarak göremez ve yargılayamazsınız.

4 - EVLENDİKTEN SONRA DEĞİŞMEZ: “Evet kötü yanları var ama evlendikten sonra değişir” yargısı yanlıştır. Türkiye’de boşananların yüzde 61’i “Eşimin sorumsuz davranışlarını evlenmeden önce biliyordum ama evlenince değişeceğini sandım” dedi. Demek ki, değişmemişler ve evlilikleri bitmiş.

5 - BENCİLSE DİKKAT!: Sizin için ‘doğru sevgili’ olan kişi ‘doğru eş’ olmayabilir. Sevgiliyken yapılan bencilce hareketler, kıskançlık gösterileri hoşunuza gidebilir. “Beni sahipleniyor” diye düşünebilirsiniz. Ancak evlilikte bu durum sorun yaratabilir.

6 - EĞLENDİĞİN İNSANLA EVLEN: Eğlenemediğiniz insanla sakın evlenmeyin. Birlikte vakit geçirmekten hoşlanmıyorsanız, ortak beğenileriniz yoksa o evlilik zulüm haline gelir. Unutmayın görev için değil, ruhsal açıdan tatmin olmak için de evleniyorsunuz.

7 - ÇOCUK EVLİLİĞİ KURTARMAZ: Üremek için de evlenmiyoruz. O yüzden daha baştan beyninizin ve kalbinizin kabul etmediği insanı çocuk yaparak eve bağlama fikrini aklınızdan bile geçirmeyin. Türkiye’de boşananların yüzde 64’ü çocuklu.

8 - CİNSEL UYUM ÇOK ÖNEMLİ: Birçok çiftin cinsel açıdan uyumlu olup olmadığını evlilik öncesi tespit etmesi mümkün değil. Ama en azından elini tuttuğunuzda, göz göze bakıştığınızda cinsel açıdan sizi uyarmayan biriyle evlenmeyin. Cinsel tatminsizlik en büyük boşanma sebeplerinden biri.

9 - ‘ANA KUZULARI’NI SAKIN SEÇME: Kendi ailesinden kopamamış, ‘ana kuzusu’ diye tabir edilen kişiler evliliğe uygun değildir. Evlendikten sonra her insan kendi ailesini kurar. Eşi, çocuğu yerine ebeveynlerini ön plana koyabilecek kimselerle evlenilmez.

10 - EĞİTİM, KÜLTÜR, AİLE: Kültür, eğitim, aile terbiyesi gibi kavramlar evlilikte önem taşır. Bu noktalarda uygunluk şarttır. Eğitim açısından aralarında uçurum bulunan, birbirine yakın kültüre sahip olmayan ve terbiye açısından farklı noktalarda bulunan çiftlerin mutlu olması pek mümkün değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder