Gündem 'Evlenip fuhuşa devam edecekti'

'Evlenip fuhuşa devam edecekti'

Paylaş
'Evlenip fuhuşa devam edecekti'

“Benimle evlenip fuhuşa devam etmek istiyordu” dedi, tahliye oldu

Samsun'da tanıştığı Gürcistan vatandaşı 39 yaşındaki M.K.'ya tecavüz edip, bir eve kapatarak para karşılığı erkeklere fuhuş yaptırdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 46 yaşındaki Orhan Özcan, sevk edildiği ilk duruşmada tahliye oldu.

M.K. ile evlenme planları yaptıklarını öne süren Özcan, “Onun amacı benimle evlenip Türk kimliği aldıktan sonra fuhuş yapmaya devam etmiş. Bunu anlayınca evlenmekten vazgeçtim. O da bana bu iftirayı attı” dedi. Duruşmada dinlenen tanıklar ise M.K’nın fuhuş yaptığını anlatınca mahkeme heyeti sanığı tahliye etti.

'TECAVÜZ ETTİLER, PARAMI ALDILAR'

Olay, 4 ay önce İlkadım İlçesi Hastane Mahallesi'nde meydana geldi. Gürcistan vatandaşı M.K. polise giderek Orhan Özcan'ın kendisini kandırarak bir eve götürüp kapattığını ve kendisinin, birkaç gün sonra da oğlu, 26 yaşındaki Yaşar Özcan'ın kendisine tecavüz ettiğini ve 500 dolar parasını aldıklarını belirterek şikayetçi oldu. Bunun üzerine yakalanan 2 sanıktan Orhan Özcan tutuklanırken, oğlu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

'EVİMİN HANIMI YAPACAKTIM'

Bugün Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘fuhuş yaptırmak, nitelikli cinsel saldırı, gasp ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından toplam 38 yıla kadar hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıkarılan Orhan Özcan, suçlamaları kabul etmedi. M.K. ile evlenmeyi düşündüğünü söyleyen Özcan, “Kendisiyle konsomatrislik yaparken tanıştık. Bazı zamanlar parasını verip evime götürdüm ve ilişkiye girdik. Ancak 1 saatten fazla benim evimde kalmadı. Yaklaşık 4 ay ilişkimiz oldu. Evlenmek istediğimi söyleyince kabul etti. Ben onu evimin hanımı yapmayı ve bu hayattan kurtarmayı düşünüyordum. O ise, Türk vatandaşlığına geçmeyi ve burada kalarak fuhuş yapmaya devam etmeyi istiyordu. Bunu anlayınca kendisiyle evlenmekten vazgeçtim. Parasını da almadım. Ben ona para veriyordum. O da bana bu iftirayı attı” dedi.

'BELİM SAKAT, TECAVÜZÜN İMKANI YOK'



Duruşmaya katılan ve ‘nitelikli cinsel istismar' suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Yaşar Özcan ise, geçirdiği trafik kazası nedeniyle belinin 3 yerinden kırık olduğunu ileri sürerek, “M.K.'nın iddia ettiği gibi zor kullanarak cinsel ilişkiye girmemin imkanı yok. Belimde platinler var. Kendimi zorlayacak hareketler yapamıyorum” diye konuştu.

Duruşmaya katılmayan M.K. ise soruşturma aşamasında Cumhuriyet Savcısına verdiği ifadesinde olaydan 6 ay önce Samsun'a geldiğini ve arkadaşlarını ararken Orhan Özcan ile tanıştığını belirterek, “Arkadaşlarımın yerini bildiğini söyleyerek beni kendi evine götürdü. Burada bana tecavüz etti. Eve kilitledi. Daha sonrada eve getirdiği erkeklere para karşılığı sattı. Gazinolara götürerek konsomatrislik yaptırdı. Oğlu da benimle zorla 3 kez ilişkiye girdi. Kendisine direndim ama başarılı olamadım” diye konuşmuştu.

Duruşmada dinlenen tanıklar ise, M.K’nın para karşılığı fuhuş yaptığını ve bu amaçla Türkiye'ye geldiğini söyleyince mahkeme heyeti tutuklu yargılanan Orhan Özcan'a yöneltilen suçlamaların değişme olasılığını gözönüne alarak tahliyesine karar verip duruşmayı erteledi.

İsmail AKDUMAN/SAMSUN, (DHA)

2