Spor Evindeki odadan Balkan şampiyonluğuna

Evindeki odadan Balkan şampiyonluğuna

Paylaş
Evindeki odadan Balkan şampiyonluğuna

Hazırlıklarını evinin 7 metrekarelik odasında sürdüren 12 yaşındaki milli sporcu Yağızhan Mustafa Ödemiş, 19. Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası'nda sıkletinde birinciliğe ulaştı.

Başarısının anne ve babasının desteğiyle geldiğini belirten Ödemiş, AA muhabirine evinin bir odasını antrenman salonuna çevirdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Ödemiş, babasının teşviğiyle küçük yaşta karateye başladığını kaydederek, "Şu anda 12 yaşındayım ve 7 yıldır bu sporla uğraşıyorum. Babam karate yapıyordu, onu gördükçe benim de hoşuma gitmeye başladı. Bu yıl düzenlenen 23 Nisan Dünya Çocukları ve geçen yıl Sakarya Open Karate Turnuvası’nda iki kez üçüncülük madalyası aldım. Bu yıl Türkiye şampiyonu oldum. İlk defa katıldığım Balkan Şampiyonası’nda da altın madalya kazandım. Hendek Karate Kulübünde spor hayatıma devam ediyorum" diye konuşu.

"En büyük hayalim, Avrupa ve Dünya şampiyonu olmak"

Müsabakalar öncesinde heyecanlandığını, mücadeleye başlayınca 10 saniyede heyecanının yatıştığını anlatan Ödemiş, zamanla eğlenceli hale geldiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Ödemiş, çalışmalarına evde devam ettiğini anlatarak, şöyle konuştu:
"Evde her gün 1,5-2 saat çalışıyorum. Maçlardan önceki gün teknik-taktik çalışmalarım bir saat sürüyor. Normal antrenmanlarımız ise 1,5 saatte bitiyor. Bir arkadaşımla çalışıyoruz. Babam tatami minderleri aldı ve odayı antrenman salonuna çevirdi. Evde böyle çalışmaktan mutluyum. Arkadaşlarım sokakta sabahtan akşama kadar oyun oynuyor. Oyun oynamak güzel bir şey de fazlası iyi değil. Ben oyun yerine spor yapmayı tercih ediyorum. 30’a yakın madalyam var. Ailem benimle gurur duyuyor. Onlara mutluluk yaşatmaktan ben de çok mutlu oluyorum."

Uluslararası arenada milli takımı temsil etmenin gururunu yaşadığını vurgulayan Ödemiş, "Milli takım benim en büyük hayalimdi, bunu başardım. Milli formayı terletmek çok gurur verici. İleride de başarımı devam ettireceğime inanıyorum. En büyük hayalim, Avrupa ve Dünya şampiyonu olmak. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek, hayatımı spor yaparak kazanmak ve ileride beden eğitimi öğretmeni olmak istiyorum" ifadesini kulandı.

AA