Hakan Çelik Evet, Afrika’nın tam da zamanı!
HABERİ PAYLAŞ

Evet, Afrika’nın tam da zamanı!

Haberin Devamı

Bazıları soruyor “Bu kadar sorun varken Afrika’ya gitmenin zamanı mıydı?” diye.

Yanıt vereyim: “Evet, tam da zamanı”. Hatta Türkiye geç bile kaldı. “Uygun zamanları” beklemeye devam edersek Afrika’da alınacak bir ihale, yapılacak işbirliği alanı falan kalmayacak. Çinliler her şeyi silip süpürecek!

Yok efendim, Afrin’de operasyonlar devam ederken Cumhurbaşkanı neden Afrika’ya gidiyormuş, neden iki büyük uçak kaldırılıyormuş filan...

Ne olması gerekiyor? Cumhurbaşkanı’nın Ankara’dan hiç ayrılmadan Zeytin Dalı harekât merkezinden operasyonu yönetmesi mi bekleniyor? Kaldı ki Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin harekâtını 24 saat izliyor, gerekli noktalarda devlet kurumları arasındaki koordinasyonu sağlıyor. Macron’dan Ruhani ve Putin’e kadar dünya liderleriyle sürekli temas hâlinde kalıyor.

Evet, Afrika’nın tam da zamanı
Küresel çapta birçok insani yardım çalışmasına destek veren Emine Erdoğan da Cumhurbaşkanı’nın Afrika ziyaretinde yer aldı.



Cumhurbaşkanı’nın yaptığı ziyaretlere getirilen eleştirileri haksız ve aşırı derecede saçma buluyorum. Türkiye 1960’ların Arnavutluk’u ya da bugünün Kuzey Kore’si değil. İçimize kapanma ve pasif bir bekleyişe geçme lüksümüz yok. Uzun süre ilişki kurulmamış coğrafyalarla yeni başlangıçlar yapabilmek için mücadele vermek gerekir. Erdoğan da bu amaçla çalışıyor.

Türkiye on yıllar boyunca kendi meselelerine hapsolduğu ve dünyanın önemli bölümüyle ilgilenmediği için birçok ülkeyle arasında uçurum oluştu. Erdoğan iktidara geldiği 2002’den beri bu farkın kapanması için büyük uğraş veriyor. O nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çabasından ötürü kutluyor ve bu ülkenin vatandaşı olarak teşekkür ediyorum.



Son Afrika turunda 5 günde 4 ülkeye gidildi.Oldukça yoğun bir program vardı. Cumhurbaşkanı, DEİK ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı gibi kurumların düzenlediği iş zirvelerine katıldı, yatırımcıların önünü açacak girişimleri bizzat kendisi takip etti.

​Afrika’da gittiğimiz her yerde Türkiye’ye yoğun ilgi gördüm. Cezayir’de Türklere büyük saygı duyuluyor. Moritanya’da 40 derece sıcakta binlerce Moritanyalı ellerinde bayraklarla yollarda Erdoğan ve Türkiye’ye sevgi gösterisinde bulundu.



Türkiye’nin en önemli yumuşak gücü olarak gördüğüm THY, Afrika’da bu kadar çok sefer başlatmasaydı şimdiki ticari başarılar elde edilemezdi.

Gittiğimiz ülkelerin tamamı Fransa’nın eski sömürgesi olmasına rağmen Türkiye; eğitim, kültür hayatı ve ticari kuruluşlarıyla etkisini her geçen gün artırıyor.

Ayrıca bütün bu ülkelerde Maarif Vakfı, FETÖ tarafından kontrol edilen okulları hızla devralıyor.



Bu arada işin gazetecilerle ilgili yönünü merak edenlere söyleyeyim; Cumhurbaşkanı’nın davetlerine katılan basın mensupları, otel ödemeleri ve konaklamaya dair yemek vb. harcamaları kendileri karşılıyor.

Gazeteciler açısından -kimilerinin iddia ettiği gibi- “halkın vergisiyle” seyahat etme söz konusu değil.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder