Yemek Evde çikolata sosu tarifi: Evde çikolata sosu nasıl yapılır?

Evde çikolata sosu tarifi: Evde çikolata sosu nasıl yapılır?

Paylaş
Evde çikolata sosu tarifi: Evde çikolata sosu nasıl yapılır?

Tatlıların, pastaların ve dondurmaların tat vericisi çikolata sosu, görüntü olarak da tatlıların pek çoğunda kullanılıyor. Toz şeklinde, süt ile karıştırılıp hazırlanabilecek şekilde hemen hemen her markette bulabileceğimiz çikolata sosunu, evde, daha farklı malzemeler ile birlikte de yapabiliriz. Eğer çikolata sosu tarifi arıyor yada çikolata sosu nasıl yapılır merak ediyorsanız "evde çikolata sosu tarifi, evde çikolata sosu nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Toz çikolata soslarına göre daha yoğun lezzeti olan evde çikolata sosu yapımı nefis yemek tarifleri ve benzeri büyük yemek tarifi sitelerinde de farklı tarifler olarak yer alıyor. Bizde bu yazımızda sizlerle evde çikolata sosu tariflerini paylaşacağız. Büyük yemek sitelerinde sıkça karşılaştığımız evde çikolata sosu yapımı, ünlü yemek ustalarının da yemek ve tatlı tarifi listelerinde yer almaktadır.

Haberin Devamı

Çikolata sosu tarifi

Çikolata sosu malzemeleri 2 su bardağı süt

3 yemek kaşığı toz şeker

90 gram bitter çikolata

1 silme yemek kaşığı un

2 tatlı kaşığı kakao

1 tatlı kaşığı tereyağı

Çikolata sosu yapılışı İlk olarak derin ve küçük bir sos tenceresi içine süt, toz şeker, un ve kakaoyu alın. Malzemeler birbirine karışana kadar güzelce çırpın. Daha sonra küçük parçalara ayırdığınız tereyağı ve bitter çikolatayı da sos tenceresinin içine ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak hafif koyulaşana kadar çikolata sosunu pişirin. Hazır olan çikolata sosunu soğuyana kadar kaşıkla karıştırın, üzerini tabaka tutmasın. Daha sonra kavanozlara paylaştırıp saklayabilirsiniz.