Sağlık Ev yapımı ağrı kesici krem tarifi

Ev yapımı ağrı kesici krem tarifi

Paylaş
Ev yapımı ağrı kesici krem tarifi

Gün boyu oturarak çalışmak da sürekli ayakta duruyor olmak bel, boyun, bacak, kol, kısacası dört bir yanımız ağrılara sebep oluyor. Ağrı kesici içmek yerine evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu kremi kullanabilirsiniz

Vücudumuz çoğu zaman doğru pozisyonda durmadığı için oluşan kas ve eklem ağrılarından kurtulmak için bazen çevremizdekilere masaj yapması için yalvaracak dereceye geliyor, bazen kutu kutu ağrı kesici içme isteğiyle dolup taşıyor, evde ne kadar krem varsa hepsini bir anda kullanmak istiyoruz.

Bu yüzden her gün çeşit çeşit kimyasalla dolu ürünler kullanmaktansa, bitkisel yağlardan gücünü alan ev yapımı bir krem, evinizin yeni olmazsa olmazlarından olacak. Yemek.com sitesi, bu konuda en ideal tarifi verdi.



Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu ağrı kesici kremin tarifine geçmeden önce gereken malzemelerden söz etmek gerekirse...

Kremin hem dokusunun hem de etkisinin beklendiği gibi olması için iki önemli malzeme gerekli: Kafur ve bal mumu.

Belki de adını daha önce hiç duymadığınız kafur, adını aldığı kafur ağacından elde edilen, beyaz-yarı saydam, kolayca parçalanabilen ve yağ içinde kolayca parçalanıp eriyen bir madde. Çok nadir bulunan bir madde olduğundan sadece güvenilir aktarlarda gerçeği bulunabiliyor. Tıpta tedavi edici özelliklerinden faydalanabilmek adına birçok kremin yapısına katılıyor.

Ne işe yarıyor derseniz, ağrıları, özellikle de eklem ağrılarını dindirme konusunda uzman sayılıyor. Bunun dışında da öksürük, balgam, bronşit gibi sorunlara çözüm olduğu biliniyor. Söz konusu kremde kafurun ağrı kesici özelliğinden faydalanıyor ve kremin kıvamını alması sağlanıyor.

Bal mumuna da arılar sayesinde elde edebildiğimiz doğal bir ürün. Yine aktarlarda bulunabilen bal mumu, özellikle ciltte oluşan çatlakları ve yanıkları giderme konusunda oldukça etkili olduğundan kremlerde sıkça kullanılıyor.

Kremin yumuşak kıvama ulaşmasında da önemli malzemelerden sayılıyor.

Bu ev yapımı kremi hazırlamak için kullanacağımız diğer bitkisel yağlar ise şöyle: Hindistan cevizi yağı, nane yağı, biberiye yağı ve okaliptüs yağı.



EV YAPIMI AĞRI KESİCİ KREM TARİFİ

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı kadar rendelenmiş bal mumu
  • 1-1,5 yemek kaşığı kafur
  • 3/4 su bardağı Hindistan cevizi yağı
  • 10 damla nane yağı
  • 4-5 damla biberiye yağı
  • 4-5 damla okaliptüs yağı

Yapılışı:

Isıya dayanıklı bir kap alın ve içine Hindistan cevizi yağı ile rendelenmiş bal mumunu koyup ocağın altını kısık ateşte açın. Tahta bir kaşıkla karıştırarak malzemelerin eriyip iyice harmanlanmasını sağlayın ve ardından içine kafuru ekleyip bir süre daha karıştırarak ısıtın. Tüm malzemeler iyice karışınca ocaktan alın, içine diğer tüm yağları ekleyip tahta kaşıkla son bir kez, kıvamını bulana dek karıştırın. Krem kıvamına gelen karışımı sterilize ettiğiniz kapaklı bir kaba aktarın. Ama krem tamamen soğuyuncaya kadar kabın kapağını kapamayın. Krem oda sıcaklığına gelince kapağını kapatın. İşte bu kadar!

Kullanımı:

Hazırladığınız bu kremden fındık büyüklüğünde alın ve ağrı olan bölgeye masaj yaparak uygulayın.

Ancak, kremi uygulamadan önce içindeki herhangi bir malzemeye alerjiniz olmadığından emin olun.

Önemli bir not: Bu kremi kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın ve onun önerileri doğrultusunda hareket edin.

Haberin Devamı