Ette haftada 3'ü aşmayın
Oxford Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre fazla et tüketimi, kalp krizi, inme ve kanser riskini artırıyor
20 Ekim 2010 , Çarşamba 08:45
Farklı beslenme alışkanlıkları olan insanların sağlık durumlarını inceleyen İngiliz Oxford Üniversitesi uzmanları, yüksek oranda tuz ve yağ içeren etlerin sadece İngiltere’de yılda 45 bin kişinin erken ölümüne neden olduğunu tespit etti.
BALIK VE YUMURTAYLA DESTEK
Araştırmayı yürüten heyetin başkanı Dr. Mike Rayner, “Bu hayatlar haftada sadece üç porsiyon et tüketilerek ve süt ürünlerinin tüketimi azaltılarak kurtarılabilir. Örneğin haftada bir küçük parça biftek, bir tavuk göğsü ve iki sosis yeterlidir. Bir porsiyon balık ve yumurtayla da protein desteği sağlanabilir” dedi.
(Vatan)
Haberin Devamı
BUNLARI DA OKUYUN
- Rüzgarlı havaya dikkat! Uzmanı uyardı: Bunu yapıyorsanız aniden felç olabilirsiniz!
- Hayat kurtaran ilk yardım tekniği ‘Heimlich Manevrası’
- Primer İmmün Yetmezlik haftasına dikkat çekmek için balon uçurma şenliği yapılacak
- Diz ağrınızın nedeni kireçlenme olabilir
- Mevsim geçişlerinde dikkat! Çocuklarda sık görülüyor, bol bol su içmek önemli!