Magazin Etiler Şamdan'ın işletmecisi Mehmet Tuna hayatını kaybetti

Etiler Şamdan'ın işletmecisi Mehmet Tuna hayatını kaybetti

Paylaş
Etiler Şamdan'ın işletmecisi Mehmet Tuna hayatını kaybetti

Sosyetenin 42 yıllık efsane gece kulübü Etiler Şamdan'ın patronu Mehmet Tuna (65) dün öğlen evinde uykuda öldü. Etiler Şamdan'ı mülk sahibi şarkıcı Seda Sayan kira ödenmediği için 5 ay önce icra yoluyla tahliye ettirmişti. Mehmet Tuna, POSTA'ya şöyle demişti: Yıllarımı geçirdiğim kulübümle vedalaşamadım bile. Seda Sayan, Şamdan'ı bitirdi

POSTA.COM.TR

Sosyetenin 42 yıllık efsane gece kulübü İstanbul’daki Etiler Şamdan’ın patronu Mehmet Tuna (65) dün öğle saatlerinde evinde uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.

Mesleğe DJ olarak başlayan Mehmet Tuna, sosyetenin ‘Evimiz’ dediği gece kulübü Etiler Şamdan’ı 1975’den beri işletiyordu. Lokalini 5 ay önce mecburen kapatmıştı.

Çünkü mülk sahibi şarkıcı Seda Sayan “15 bin dolarlık kirayı 8 aydır ödemiyorlar” diyerek Etiler Şamdan’ı Mehmet Tuna’ya icra yolu ile boşalttırmıştı.

Bu olay yaşandığı sırada Mehmet Tuna kalp rahatsızlığı nedeniyle hastanede yatıyordu. Sezen Aksu devreye girmiş ve Seda Sayan’a nazire yaparcasına “Mehmet, Etiler Şamdan’ı isterse benim Kanlıca’daki yalımda hemen açabilir. Tek kuruş kira vermesi gerekmez” demişti.


Seda Sayan ve Sezen Aksu arasında 'Şamdan' krizi


Sosyetik isimler de Mehmet Tuna’ya destek sözü vermişti.

PERŞEMBE ÖĞLE DEFNEDİLECEK

Mehmet Tuna, 11 Şubat 2017’de POSTA’nın hafta sonu eki Cumartesi Postası’na verdiği son röportajında şunları söylemişti:

Hastanede canımla uğraşıyorum, personelimle mağdur oldum. Bir veda partisi yapmamıza bile müsade etmediler. Yıllarımı geçirdiğim kulübümle vedalaşamadım. Etiler Şamdan vedayı hak ediyordu. Seda Sayan, Etiler Şamdan’ı bitirdi. Bu yaz dinleneceğim. Sağlığıma kavuşmak istiyorum. Sonra belki Etiler Şamdan’ı yeniden açabilirim.”


Aşk trafiğinin karıştığı yer tarihe karıştı


İstanbul sosyetesi için bir dönemin adı olan Mehmet Tuna’nın 65 yaşındaki ölümü herkesi çok üzdü. Mehmet Tuna yarın Teşvikiye Camisi’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Aile Mezarlığı’na defnedilecek.



Mehmet Tuna ikinci evliliğini psikolog Şehnaz Tuna ile yaptı bu evlilikten Mehmet ve Deniz doğdu. 2011'de boşandılar. Dostlukları ve dayanışmaları hiç bitmedi. Mehmet Tuna'nın ilk eşi İlkay Torumtay'dan olan kızı Melda bugün 30 yaşındı.

SON FOTOĞRAF



Şehnaz-Mehmet Tuna’nın bu fotoğrafını Şubat’ta POSTA İstanbul Amerikan Hastanesi’nde çekti.



Mehmet Tuna: Seda Sayan bizi kapıya koydu!




Mehmet Tuna, 42 yıllık gece kulübü Şamdan'ı icra ve haciz yoluyla boşaltan şarkıcıya tepki göstermişti

"SEDA BİZİ KAPIYA KOYDU"


İşletmeci Mehmet Tuna Seda Sayan için şunları söylemişti: "Mekandan ayrılmam için kiramı astronomik bir rakama çekti. 90 bin dolar kira olur mu? Buna kim dayanabilir? Karşılıklı yapıcı konuşmalarımızın hepsini çöpe attı. Haziran ayına kadar orada kalacaktık normalde. Ama şubatta kapıya kamyon dayadı. İcra ve hacizle bizi kapıya koydu."


Şamdan'dan sonra Seda Sayan'ın yeni kiracısı Cookshop oldu


Mehmet Tuna, "Gel evimi Şamdan yap" diyen Sezen Aksu’ya da minnettar olduğunu söylemişti.


ÜNLÜ İSİMLERDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI:


Kenan Erçetingöz:
Canım dostum Şamdan'ın sahibi Mehmet Tuna vefat etti, inanılmaz üzgünüm inanılmaz. Mekanı cennet olsun

Suat Ateşdağlı:
Çok üzüldüm. Ah be Mehmet abi. Bende de çok emeği olan Mehmet Tuna'yı kaybettik. Başımız sağolsun. Mekanın cennet olsun

Mehmet Aslan:
Baba dostu Mehmet Tuna'ya Cenab-ı Allah tan rahmet diliyorum... Mekanı cennet olsun... Şamdan artık gerçekten öldü...

Şenay Düdek:
İNSANDI! Şimdikiler gibi KAYPAK değildi! Dostu. Vefalıydı. ADAMDI! ŞAMDAN! Kocaman markanın,koca ADAMI Mehmet Tuna sende nur içinde

Fulden Uras:
Mehmet Tuna'yı kaybetmişiz mekanı cennet olsun...

ADIM ADIM TAHLİYE SÜRECİNE NASIL GELİNDİ?


Geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitiren Mehmet Tuna, daha önce hastanede tedavi görürken verdiği bir röportajında, işletmecisi olduğu Şamdan'ın tahliyesiyle ilgili sorulara şu yanıtları vermişti:

– Mekânınız boşaltıldığı zaman hastanede miydiniz?

Evet ben hastanede yoğun bakımdaydım. Önce kimse bana söylemedi, eşim benden gizledi.

– Nasıl bu duruma geldi olaylar?

Biz Şamdan olarak 42 senedir kiralarımızı aksatmadık, Seda Sayan’la olan süreç boyunca da kiramızı aksatmadık. Fakat ‘Terör, bomba’ derken işlerimiz biraz düştü. Bize üst üste çok davalar açıldı. Bu nedenle maddi olarak biraz sıkıştık. Evet bu borcumuz oldu, biz alt kata kiracı bulduk. Divan'la görüşmelerimiz oldu. Divan onayladı fakat Seda Sayan Divan’ın istediği 10 seneyi kabul etmeyince bu iş de yattı.


KONTRATIMIZ SEDA SAYAN'LAYDI

– Peki söylendiği gibi kontratı Oğulcan Engin'le mi yaptınız?

Biz bu süreçte bir kişiyle muhattap olmadık. Seda'yla da yüz yüze bile gelmedik. Hep başka biri gelip bizimle muhattap oldu. Söyledikleri gibi Oğulcan'la da konuşmadık, bizim kontratımız Oğulcan'la değildir, Seda Sayan'la kontrat yaptık. Üstelik Seda Hanım'ın söylediği, “Ben yoktum Oğulcan yaptı” sözü de gerçeği yansıtmıyor. Çünkü eşyalarımız mekândan çıkarıldığı zaman Seda Sayan'ın oğlu Dominik'teydi.

Haberin Devamı