Ekonomi ETİ Satış Grup Başkanı Cüneyt Volkan

ETİ Satış Grup Başkanı Cüneyt Volkan

Paylaş
ETİ Satış Grup Başkanı Cüneyt Volkan

ETİ Satış Grup Başkanı Cüneyt Volkan, Uluslararası Yerel Zincirler Buluşuyor fuarında konuştu

Ülkemizde yerel zincirler geleneksel gıda perakendesinin batılılaşması yolunda bir köprü vazifesi görmüş ve organize perakendenin şekillenmesine gerek ciro büyümesi gerekse hizmet kalitesiyle önemli katkı sağlamıştır. Yerel Zincirler özellikle sektörün hızlı büyüdüğü yıllarda fiziksel büyümenin yanı sıra Türk toplumunun geleneksel alışveriş alışkanlıklarına hizmet eden yaklaşımlarıyla toplam pazarın gelişiminde kritik rol oynamıştır.

Organize perakendede mağaza sayısındaki artış devam ederken büyüme hızının yavaşladığı son yıllarda operasyon verimliliği en önemli gündem maddesi haline gelmiş durumda. Sektördeki oyuncuların pazardaki konumlarını koruyabilmeleri için verimlilik artışlarına odaklanarak sürdürülebilir ve karlı bir operasyon yapısı kurgulamasının bir zorunluluk haline geldiğini düşünüyoruz. Bu konuda ETİ olarak, perakendeci iş ortaklarımızla birlikte çalışarak sürece değer katacak yeni yaklaşımlar oluşturmayı hedefliyoruz.

ETİ olarak son yıllarda hem tedarik zinciri hem de satış süreçlerimizde birçok verimlilik projesi gerçekleştirdik. Lojistikte yenilikçi taşıma ve yükleme yöntemleri ile araçta taşınan ürün miktarını %9,5 oranında arttırarak tasarruf elde ettik. Satış süreçlerinde devreye aldığımız otomasyon projeleri ile sipariş süreçlerini iyileştirerek iade oranımızı düşürürken perakendeci stok devir hızını yükselttik ve stok maliyetini azalttık. YZB 2017 etkinliğinde bu ve benzeri projelerimizi iş ortaklarımızla paylaşmayı planlıyoruz.






Haberin Devamı