Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Estetik cerrahide trend yüzden vücuda
HABERİ PAYLAŞ

Estetik cerrahide trend yüzden vücuda

Haberin Devamı


Estetik Plastik Cerrah Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu 2018 yılında vücutta yapılan müdahalelerin artacağını ifade ediyor. Dr. Bayraktaroğlu, BAAPS’nin yaptığı araştırma sonuçlarının çok ilgi çekici olduğunu ve dikkate alınması gerektiğini belirtti.

İngiliz Estetik ve Plastik Cerrahlar Derneği yaptığı araştırmaya göre 2017 yılında estetik cerrahi müdahalelerde vücut uygulamalarının öne geçtiğini açıkladı. Op. Dr. Serdar Bayraktaroğlu, bu araştırmanın dikkatle incelenmesi gerektiğini belirterek: “Araştırmaya göre kullanıcılar, akıllı telefonlarla uyguladıkları filtreler ile yüzlerinden memnun olduklarını belirtiyor. Ancak bu filtrelerin henüz vücut için yeterli seviyede olmaması nedeniyle vücut için cerrahi müdahalenin önemli olduğunu vurguluyorlar. Bu da bize sosyal medya uygulamalarının çok dikkatle kullanılması gerektiğini gösteriyor.” dedi.

İngiliz Estetik ve Plastik Cerrahlar Derneği (BAAPS) derneği araştırmasına göre kadınların bir kısmı sosyal medya filtreleri nedeniyle yüzlerinde cilt bakımı ve benzeri uygulamaya azalan oranda ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Ancak filtrelerin saklayamadığı kilo ve benzeri durumlar için estetik müdahalelere ciddi ilgi devam ediyor.

Erkekler daha istekli


BAAPS’nin araştırmasında çıkan diğer ilgi çekici sonuç ise; erkeklerin bu konuda tercihlerinin tam tersi yönde olduğunu ortaya koyuyor. Erkekler yüzleri için giderek artan oranda estetik cerrahlardan yardım talep ediyorlar.

Araştırmadan çıkan diğer sonuç ise İngiltere’de 2016 yılına oranla kadınlarda meme büyütme ve küçültme ameliyatı gerçekleşti. Op. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu, konuyu Türkiye için ele alarak: “Ülkemizde de benzer bir sonuçtan söz edebiliriz. Türkiye’de kadınlar öncelikle burun estetiği konusunda destek alırlarken bunu meme büyütme ameliyatları takip ediyor.” dedi.

BAAPS’nin araştırmaya dayanarak iddia ettiği teoriye göre kadınlar filtreler yüzünden daha az cilt bakımı ve benzeri işleme ihtiyaç duyuyorlar. Gerekçe olarak, instagram ve snapchat gibi uygulamaların kullanıcılarına sunduğu göz büyütme gibi özelliklerin yüzü daha çekici hale getirmesi gösteriliyor. Sosyal medyada kullanılan sayısız filtre sayesinde kişiler selfie çekimlerde özellikle feminenliklerini arttırabiliyorlar. Ancak vücut söz konusu olduğunda bu filtreler yetersiz kaldığı konusunda herkes hemfikir.

İdeal kadın ya da erkek yok


Op. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu, selfie ya da benzeri uygulamalarla ideal kadın ya da erkek imajının yakalanmasının sonuçları üzerine tartışılması gerektiğini savunuyor. Dr. Bayraktaroğlu, kişilerin kendileriyle barışık ve doğal bir güzellik anlayışının peşinde olması gerektiğinin önemini belirterek: “Sadece güzel görünmek için estetik operasyon olmak gereksiz bir durum. Hekim kontrolünde daha sağlıklı çözümler üretmek için bir rahatsızlığı gidermek için uygulama öneriyoruz. Sadece bir ünlüye benzemek ya da fotoğraflarda daha güzel görünmek adına talepte bulunan hastalarımız için psikiyatri ve psikoloji uzmanı arkadaşlarımızı yardıma çağırıyoruz.” dedi.


Sıradaki haber yükleniyor...
holder