Şirin Sever Estetik bağımlılığı diye bir şey var!
HABERİ PAYLAŞ

Estetik bağımlılığı diye bir şey var!

Haberin Devamı

Araştırmalara göre kadınların yüzde 90’ı, erkeklerinse yüzde 70’i bedeninden memnun değil.

Bu durumda ne oluyor?

Estetikçilerin önünde kuyruklar oluyor. Herkes bu kadar estetik meraklısı olunca, estetik merdiven altlarına kadar iniyor. Adana’da dudak silikonu yaptıran ve hayatı kararan hemşire kızımızı okumuşsunuzdur, başına gelenler inanılır gibi değil.

Estetik bağımlılığı diye bir şey var

Merve Keleş dudağını kaybetme tehlikesi yaşıyor.​

YÜZÜ KEDİYE BENZEMİŞ

Neyse mevzu cahilliğin dibi bu estetik olayı değil…

Mevzu, estetik merakının çılgınlık boyutunda olması. Bir kere şunu söyleyeyim, Türkiye’nin en genç, estetik yaşı gelmemiş, en ünlü güzelleri bile estetik yaptırıyor. Bir anlamda daha gençken önlem almaya başlıyorlar. Yani kimse en doğal haliyle dolaşmıyor ortalıkta.

Geçenlerde ünlü bir estetikçinin bekleme salonunda randevusunu bekleyen ünlüleri görünce bu gerçeğin farkına vardım. Bu camiada nelerin konuşulduğuna gelirsek...

Mesela bu ara en büyük dedikodu cemiyet hayatının en güzel, en havalı kadınlarından biriyle ilgili. Güzeller güzeli yüzünü fazla gerdirdiği için kediye benzemesi herkesin dilinde.

Doktoru artık ona botoksları insin, yüzü fazla gerginlikten kurtulsun diye botoks uyguluyormuş.

Yani ters botoks diye bir olay varmış sayın okur!

Diğer hikaye Türkiye’nin en estetikli, en süper starlarından birinin estetik bağımlılığı...

Bu işi o kadar abartmış ki, neredeyse üç günde bir botoks yaptırmaya başlamış. Durum öyle vahim haldeymiş ki, genelde evinde yaptırdığı botoks randevusunu bile beklemiyor, sürekli bu doktorunda alıyormuş soluğu. Anlayacağınız estetiğe bir kez başladınız mı, iş bağımlılık halini alıyor, doktor sözü falan da dinlemiyor bazıları.

Şimdi siz bu isimler kim onları tahmin edin bakalım...

Denetleyemiyorsan franchise verme!

Bir Mado şubesinin hayvanların içeri girmesini yasaklamak amacıyla astığı, üzerinde “Dostluk buraya kadar” yazılı tabela günlerdir konuşuluyor...

Bursa’daki Mado şubesi bu tabelayı asarken müthiş bir espri yaptığını düşünmüş olmalı ama acı şekilde fark ettiler ki kimse espriye gülmedi!

Estetik bağımlılığı diye bir şey var

Son derece sevimsiz ve ayıp bir uyarı. Sosyal medyada tepkiler de bitmek bilmedi. Bu sevimsiz uyarıya hak vermemekle birlikte bilinmesi gerekenler de var...

TÜRKİYE’DE 350 MADO VAR

Türkiye’de 350, yurt dışında ise 40 Mado dükkanı bulunuyor. Maraş’ta ve Ankara’da birer, İstanbul’da ise iki dükkan markanın kurucu firması Yaşar Pastanesi’ne ait. Geri kalanı franchise olarak verilmiş. Yani imtiyaz hakları başkasında. Bu da işletmeler kendi kurallarını ve espri anlayışlarını yürürlüğe koyuyor demek!



Ha, marka franchise verirken hiç mi kural/kaide koymuyor?

Elbette koyuyor...

Belli kurallar var ama 400’e yakın şubenin hangi biri bu kurallara uyuyor takip eden yok benim anladığım.

SINIFTA KALDILAR

Bu saçma sapan afişi asan Bursa şubesine olaydan sonra gereken uyarılar yapılmış ama olan oldu, her şekilde marka zarar gördü. Bu da Türkiye’deki genel sorun aslına bakarsanız: Marka yönetimini bilmiyoruz, sınıfta kalıyoruz.

Bu arada Mado’nun her şubede kullandığı, normal afişi de buldum. Evcil hayvanlara yasak, dünyanın hiçbir yerinde geçerli bir kavram değilken Mado bu konuda da hata yapıyor.

Buna ‘markanın kendi stratejisidir’ deyip geçebiliriz ama Bursa şubesi gerçekten olaya tüy dikmiş!

Stres çarkıyla stres atan var mı?

Herkesin dilinde ve elinde bir stres çarkıdır gidiyor. Günlük hayatın sıkıntı ve stresinden kurtulmak için eline alıp çeviren çevirene. Bir nevi yeni nesil stres alıcı! Fakat şimdilerde Amerika’nın bazı eyalatleri, İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde çocukların dikkatinin dağılmasına yol açtığı gerekçesiyle yasaklanmış.

ÇEVİRDİKÇE STRES OLDUM!

Bence çok iyi olmuş. Zira hayatımda gördüğüm en saçma şey! Nedenini de söyleyeyim…

Estetik bağımlılığı diye bir şey var

Yeni çıkan her şeye, yeni trendlere hemen dalan/deneyen biri değilimdir. O yüzden epey süre bir anlam veremedim bu stres çarkına. Sonra Ankara’dan iki çocuklu kankam geldi, çocukların ellerinde renk renk, desen desen bu ‘şey’den. Her birinde 7-8 tane var üstelik.

“Verin bakayım” dedim, çevirdim, çevirdim ama bende tık yok! Olayın saçmalığı karşısında daha da stres oldum. Gerçekten bu meretle stres attığına inanan var mı aramızda?

ONUN YERİNE...

■ Tespih kullanın

■ Çekirdek çitleyin

■ Sakız çiğneyin

■ Dedikodu yapın

■ Stres topu sıkın

■ Oturduğunuz yerde minik halterler kaldırın. Hem spor yapmış, hem stres atmış olursunuz.

ÜNLÜLERİN KİTAPLARI YOLDA

Kitap dünyası oldukça hareketli. Her gün yüzlerce kitap basılıyor. Aralarında ünlü isimler de var. İşte yeni haberler...

■ Ünlü modacı Tanju Babacan’ın eşcinsel kimliğini sorguladığı kitabı ‘Tereddüt’ü yazıp bitirdiğini, bu ay içinde çıkacağını yazmıştım. En merak ettiğim kitap da bu!

■ ‘Fi Çi Pi’ üçlemesiyle ortalığı kasıp kavuran, bu hikayeleri internette dizi yapan Azra Kohen de harıl harıl yeni kitabını yazıyor. ‘Fi Çi Pi’den oldukça farklı bir kitapmış..

■ Deniz Seki de özgürlüğe ilk adımı yeni kitabıyla atacak. ‘Mutluluğa Söz Verdim’ isimli kitapta; hayatıyla barışmış, pozitif bir Deniz’in izleri olacakmış.

■ Kürt müziğinin başarılı temsilcilerinden Rojin de hayatını anlattığı bir kitap için kolları sıvamış. Yaşadığı tüm zorlukları anlatırken ironik ve komik hikayelere de yer verecek.

■ Özge Uzun da yeni kitabını tamamlamış, yayınevine yollamış. ‘Sizin Hiç Maviniz Var mı’ isimli ilk kitabında, hastalığına hiçbir tıbbi teşhis koyulamayan oğlunun hikayesini anlatan sunucu, bu kez bir roman için kolları sıvamış.

Estetik bağımlılığı diye bir şey var


MAKARA

Kadınların yaşı 40 olmaz; 39a, 39b, 39c diye yan gider. (Twitter’dan)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder