Siyaset "Eşkıya Meclis'te demek çok çirkin bir yaklaşım"
Paylaş
"Eşkıya Meclis'te demek çok çirkin bir yaklaşım"

AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, "Meclisin manevi şahsiyetini zayıf düşürmeye hiç kimsenin kesinlikle hakkı yoktur" dedi.

Kılıç, Büyükşehir Belediyesine ait "Samsunum 1" adlı gezi teknesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.
CHP’li bir milletvekilinin "Eşkıyalar mecliste" sözünün sorulması üzerine Kılıç, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"CHP’nin her isyanı, her eylemi, her tepkisi, TBMM’yi çalışamaz haline getirecekse, o zaman anayasaya da TBMM’ye de gerek yok demektir. Bu demektir ki, keyfi geldiğince komisyona gelecek, keyfi kaçtığında komisyondan gidecek. TBMM’de kanun tasarıları teklifleri görüşülmeyecek. Böyle bir şeyin olması mümkün değil. CHP, TBMM’yi de bırakıp gitse Türkiye’de parlamenter demokratik rejim yaşamaya devam edecektir. Eşkıya mecliste demek son derece çirkin bir yaklaşımdır. Bütün milletvekillerini bu çirkinliğe karşı tepki göstermeye davet ediyorum. TBMM’ye böylesi yaklaşımlar getirmeye ve meclisin manevi şahsiyetini zayıf düşürmeye hiç kimsenin kesinlikle hakkı yoktur. CHP Genel Başkanı artık kendi sözcülerinin, kendi parti yöneticilerinin ne dediğine dikkat etmek mecburiyetindedir.

Haberin Devamı

Bir CHP yöneticisinin, "asker de terörist de silah bıraksın" dediğini belirten Kılıç, şöyle dedi:
"Bunlar kabul edilebilir şeyler değil. Bugüne kadar CHP yönetiminde bu konuda tek cümlelik bir açıklama yapılmadı. Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk milletinin meşru silahlı gücüdür ve tek savunma birimidir. ’Asker de terörist de silah bıraksın’ demek kabul edilebilir bir şey olmadığı gibi, CHP yönetiminin bu konuda tek cümlelik bir açıklama yapmamış olması da kabul edilebilir bir şey değildir. Eşkıya dağlardadır, asker mücadelesini sürdürmektedir."
CHP’nin, "Hizbullah polemiğini" devam ettirmesini de değerlendiren Kılıç, milletin bu numaraları yutmayacağını belirtti.

CHP’nin yaptığının ucuz numaralar olduğunu ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:
"Bunlar artık siyasetin ucuz numaralarıdır. Bir diğer CHP Genel Başkan Yardımcısı, genel af talebinde bulunabiliyor. Bir başkası ’hakikatleri araştırma komisyonu kurulsun’ diyebiliyor. CHP’nin Genel Başkanı, kendi yardımcılarının millet tarafından kabul görmeyen bu açıklamalarını düzeltmek yerine, kendisi yeni birtakım polemikler yaratmak suretiyle gündemi değiştirmenin gayreti içine giriyor. Türk milleti, kimin ne olduğunu, neyin ne olduğunu, hangi konunun ne manaya geldiğini çok iyi biliyor. Kimlerin hukuktan ve demokrasiden yana, kimlerin de demokrasi dışı güçlerden ve arayışlardan yana konumlandığını çok iyi biliyor."

Haberin Devamı

Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a "Ağzına biber Sürerim" sözünü söylemesinin bir siyaset liderine yakışmadığını dile getirerek, "12 Haziran seçimlerine bu üslupla mı gidecekler bir sormak lazım" dedi.