Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Eski yerine dönüyorsa...
HABERİ PAYLAŞ

Eski yerine dönüyorsa...

Haberin Devamı

Testisler çocuk ve erişkinlerde bazen kasık kanalına kadar yukarı çıkabilir. Bu sık görülür. Testis yukarıda uzun süre kalıyorsa bu sperm oluşumunu bozup kısırlığa neden olabilir. Arada bir oluyor ve eski yerine dönüyorsa endişe etmeyin.

SORU: Akıntı geliyor

Kız arkadaşımla konuşurken penisimde sertleşme oluyor ve akıntı geliyor. Psikolojim bozuldu. Bana ne tavsiye edersiniz?

CEVAP

Durumunuz tamamen normal. Düzenli bir cinsel yaşamınız olmamasından kaynaklanıyor. Gelen şeffaf sıvı birleşme öncesi kayganlığa katkıda bulunan salgı bezlerinden kaynaklanıyor. Herhangi bir doktora gitmenize gerek yok.

SORU: Belli sayı var mı?

Ereksiyonla birlikte gelen meninin tazyikle dışarı atılmasında belli bir sayı var mıdır? Gelen tazyikle az meni çıkıyor. Bu durum normal mi?

CEVAP

Ejakülasyonun şiddetinin herhangi bir önemi yoktur. İdrar yolunun arka kısmına ulaşan meni o bölgedeki kasların orgazm esnasındaki ritmik kasılmaları ile ileri doğru fırlatılır. Bu nedenle ejekülasyondaki atım gücü bu kasların kasılma gücü ve ritmik kasılmalarına bağlıdır.

Cinsel arzunun psikolojik olarak fazlalığı, cinsel perhizin uzunluğu gibi ek faktörler de bu durumda rol oynayabilir. Ejakülasyon şiddetinin kısırlık ile hiçbir ilgisi yoktur.

SORU: Kasıklarıma kadar çıkıyor

23 yaşındayım. Mastürbasyon sırasında sol testisim yukarıya, kasıklarıma doğru kaçıyor. Kendiliğinden eski haline dönmüyor. Elimle baskı yapıp indiriyorum. Sizce bunu nedeni nedir? Ciddi bir problem midir? İleride büyük bir soruna yol açar mı?

CEVAP

Testislerin zaman zaman hem çocuklarda hem erişkinlerde kasık kanalına veya kanal ağzına kadar yukarıya kaçabilmesi sık görülen bir durumdur. Her zaman bir sorun oluşturmaz ama yukarıda uzun süreler kalması sperm oluşumunu bozarak kısırlığa neden olabilir veya spor esnasında travma sonucu yaralanma ihtimalini arttırır.

Arada bir oluyor ve eski yerine kısa sürede dönüyorsa sorun yoktur. Ama sık oluyor ve uzun süreler yukarıda kalıyorsa bir üroloji uzmanına başvurun.

Oluşan bağda sorun varsa...

Esasında bu durumu anlamak ancak testislerin gelişimini bilmekle mümkündür. Anne karnındaki gelişim sırasında testisler böbrekler seviyesinde oluşur, doğuma doğru aşağı kayarak haya torbalarına iniş yaparlar.

Testislerin damarları bu nedenle böbrek hizasından aşağı kadar uzanır ve bu yapı kaslı bir doku ile çevrilidir. Testisler torbaya da sonradan oluşan bir bağ dokusu ile bağlıdır.

Bu bağın oluşmaması veya gevşek olması halinde testisin kaslı sap yapısının da çekmesi veya torbaya baskı uygulanması halinde testisler torbadan yukarı kayarak kasık kanalının ağzına kadar yükselebilmektedir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder