Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Eski yerine dönüyorsa...
HABERİ PAYLAŞ

Eski yerine dönüyorsa...

Haberin Devamı

Testisler hem çocuklarda hem de erişkinlerde zaman zaman kasık kanalına kadar yukarı çıkabilir. Bu sık görülen bir durumdur. Ancak testis yukarıda uzun süre kalıyorsa bu sperm oluşumunu bozarak kısırlığa neden olabilir. Bu durum arada bir oluyor ve testis eski yerine dönüyorsa sorun yoktur.

SORU: Tazyik azaldı, neden?

Ereksiyonla birlikte gelen meninin tazyikle dışarı atılmasında belli bir sayı var mıdır? Bende en fazla tazyikle bile az meni çıkıyor. Bu durum normal mi?

CEVAP

Ejakülasyonun şiddetinin herhangi bir önemi yoktur. İdrar yolunun arka kısmına ulaşan meni o bölgedeki kasların orgazm esnasındaki ritmik kasılmaları ile ileri doğru fırlatılır. Bu nedenle ejakülasyondaki atım gücü bu kasların kasılma gücü ve ritmik kasılmalarına bağlıdır. Cinsel arzunun psikolojik olarak fazlalığı, cinsel perhizin uzunluğu gibi ek faktörler de bu durumda rol oynayabilir. Ejakülasyon şiddetinin kısırlık ile hiçbir ilgisi yoktur.

SORU: Soldaki yukarı çıkıyor

22 yaşındayım. Mastürbasyon sırasında sol testisim yukarıya, kasıklarıma doğru kaçıyor. Kendiliğinden eski haline dönmüyor. Elimle baskı uygulayarak indiriyorum. Sizce bunun nedeni nedir?

CEVAP

Testislerin zaman zaman hem çocuklarda hem erişkinlerde kasık kanalına veya kanal ağzına kadar yukarıya kaçabilmesi sık görülür. Her zaman bir sorun oluşturmaz fakat yukarıda uzun süre kalması sperm oluşumunu bozarak kısırlığa neden olabilir veya spor esnasında travma sonucu yaralanma ihtimalini arttırır. Arada bir oluyor ve eski yerine kısa sürede dönüyorsa sorun yoktur. Ama sık oluyor ve uzun süre yukarıda kalıyorsa üroloji uzmanına başvurun.

Kaslı bir dokuyla çevrili

Esasında bu durumu anlamak ancak testislerin gelişimini bilmekle mümkündür. Anne karnındaki gelişim sırasında testisler böbrekler seviyesinde oluşur, doğuma doğru aşağı kayarak haya torbalarına iniş yaparlar. Testislerin damarları bu nedenle böbrek hizasından aşağı kadar uzanır ve bu yapı kaslı bir doku ile çevrilidir. Testisler torbaya da sonradan oluşan bir bağ dokusu ile tesbitlenirler. Bu bağın oluşmaması veya gevşek olması halinde testisin kaslı sap yapısının da çekmesi veya torbaya baskı uygulanması halinde testisler torbadan yukarı kayarak kasık kanalının ağzına kadar yükselebilmektedir.

SORU: İlaç vücutta mı kalıyor?

57 yaşındayım, ereksiyonumu 10 senedir penise enjeksiyon yöntemiyle sağlıyorum. Bu durum sağlığımda bir problem yaratır mı? Penise enjekte edilen sıvının vücuttan nasıl atıldığını anlayamadım. Acaba vücutta kalıyor mu?

CEVAP

Penisin kan ile dolan dokusunun içine yaptığınız enjeksiyon sonucu ilaç kana karışarak penisten uzaklaşmakta ve diğer tüm ilaçlar gibi karaciğer ve böbrekler tarafından vücuttan temizlenmektedir. Bu tedavinin uzun dönem etkileri bilinmemektedir. Bazı kişilerde sertleşmeyi sağlayan dokunun yapısında bozulma görüldüğü bilinmektedir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder