Dünya Eski denetçiyi internette seks yaktı

Eski denetçiyi internette seks yaktı

Paylaş
Eski denetçiyi internette seks yaktı

Birleşmiş Milletler'in eski silah denetçisi Scott Ritter, 'internette küçük kızla müstehcen içerikli chat yapmaktan' suçlu bulundu

Irak'ın işgaline muhalefetiyle tanınan eski BM silah denetçisi Scott Ritter, 'internette küçük bir kızla müstehcen içerikli chat yapmaktan' suçlu bulundu.

Scott Ritter, ABD'nin Pennsylvania eyaletinde yapılan duruşmaya ailesi ile birlikte geldi.

POLİS TUZAĞIYLA YAKALANDI

ABD'li Scott Ritter'ın, 15 yaşındaki Emily adlı bir kızla 2009 yılındaki internet 'sohbeti' polis operasyonuna takılmıştı. Ancak 'Emily' aslında, yazışırken çocuk taklidi bir polis memuruydu.

Ritter'ın avukatı, müvekkilinin, reşit olmayan bir kişiyle konuştuğundan haberdar olmadığını savundu. Savcılık ise polis memurunun sohbet sırasında 15 yaşında olduğunu sık sık tekrarladığını iddia etti. Ancak Ritter'ın buna rağmen müstehcen içerikli sohbete devam ettiği, hatta görüntülü bağlantıya geçerek kamera önünde cinsel içerikli hareketler yapmaya başladığı belirtildi.

7 SUÇUN 6'SINDAN MAHKUM EDİLDİ

Sonunda mahkeme Ritter'ı, yöneltilen 7 suçun 6'sından mahkum etti. Ritter karar okunduğu sırada sessiz kalırken, mahkeme salonunda bulunan 18 yaşındaki ikiz kızları gözyaşlarına boğuldu.

10 YIL ÖNCE DE YAKALANMIŞTI

Scott Ritter, bundan 10 yıl önce de benzer bir polis operasyonunun kurbanı olmuştu. Ritter, kendini 16 yaşında olarak tanıtan bir polis memuru ile buluşma ayarlamaya çalışırken yakalanmıştı. Ancak hakkındaki suçlamalar, 6 aylık şartlı tahliyenin ardından düşmüştü.

Haberin Devamı