Mehmet Coşkundeniz Eski aşkı unutmak için 10 emir
HABERİ PAYLAŞ

Eski aşkı unutmak için 10 emir

Haberin Devamı

1 - KONUŞMA!

Lafı dolandırıp dolandırıp yine ona getirme. Sürekli onu konuşuyor olman, aklından çıkarmanı engeller. Onun hakkında günde 20 dakika konuşma hakkın var. Arkadaşlarını da uyar, konuyu açtığında kapasınlar.

2 - ARAMA!

Telefon hep elinde. ‘Arasam mı aramasam mı’ diye düşünüp duruyorsun. Ararsan her şeyi başa saracaksın. Sana kötü bir söz söyleyecek, iyice üzüleceksin. İyisi mi koy o telefonu bir kenara, aç televizyonu, dizi izle.

3 - CEVAP VERME!

Arada bir kendi vicdanını rahatlatmak için seni ya arayacak ya da mesaj yollayacaktır. Bu aramalar asla pişmanlık için ya da geri dönüş için değildir. Cevap verdiğin takdirde üzüntün artacak. Görmezden gel.

4 - GİTME!

Onun gidebileceği yerlere gitme. Şu sıra onu görmek sana iyi gelmez. Belki de yanında yeni sevgilisi olacak. O zaman ne yapacaksın? Bu riske girmene gerek yok. Hem gidilecek o kadar yer varken neden orası?

5 - ALDIRMA!

Diyelim ki, tesadüfen karşılaştınız. Görmezden gelmeye çalış. Böyle bir şansın yok da mutlaka selamlaşmak zorundaysan aldırmaz bir tavır takın. Bunu başarabilirsen kendini çok güçlü hissedeceksin.

6 - SORMA!

Birlikteyken edindiğiniz ortak arkadaşlarına “O ne yapıyor?” diye sorma. Bunu öğrenmek sana hiçbir fayda sağlamaz. Zaten genellikle arkadaşlar da seni üzmemek için doğruyu söylemez, seni yanıltırlar.

7 - ÜMİTLENME!

Giden geri dönmez. Çünkü onun giderken kendince sebepleri vardır. Arada geri dönüşler olsa da bunlar buluşup sevişerek gözlem gidermekten ileri gitmez. Geri döneceği ümidini taşırsan asla unutamazsın.

8 - BAKMA!

Onun sana verdiği hediyeleri karşına alıp tek tek bakarak eski anıları yad etme. Böyle bir durumda yapacağın tek şey ağlamak olur. Unutmak istiyorsan tüm o hediyeleri ve onun eşyalarını ortadan kaldır.

9 - KAPANMA!

Zamanını eve kapanıp günü kendine zehir ederek geçirme. Dışarı çık, arkadaşlarınla buluş, eğlen, yeni hobiler edin. Tek başına kaldığın her an onu düşünme riskin artar. Arkadaşlarına söyle seni yalnız bırakmasınlar.

10 - BULMA!

Sakın bu dönemde yeni birini bulmaya kalkma. Çünkü o sadece yara bandın olacaktır. Bu yeni kişiyi eskisiyle karşılaştırıp hayal kırıklığı yaşayacaksındır. Bu dönemi tek başına ve arkadaşlarınla atlatmalısın.

Şimdi test et

Tüm bunları yaptın, yeterince de zaman geçti. Peki unuttun mu?

● Arkadaşların ondan söz ettiğinde artık hiç ilgilenmiyorsan...

● Başka bir sevgilisi olduğunu duyup kıskançlık krizi yaşamıyorsan

● Hüzünlü şarkılar çaldığında mahzunlaşıp ağlamıyorsan...

● “Onu süründüreceğim” gibi intikam duygularını artık taşımıyorsan...

● Telefonundan numarasını, Facebook’undan hesabını silmişsen...

● Onunla ilgili birilerinden bilgi almak için çırpınmıyorsan...

● Kendini zorladığın halde onunla yaşadıklarını hatırlamakta zorlanıyorsan...

● Onu tanımayan arkadaşlarının sayısı tanıyanlardan daha fazla olmuşsa...

● Birine gerçekten aşık olabileceğini hissediyorsan...

Tebrik ederim, operasyon tamamlandı. Yeni aşkınla mutluluklar dilerim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder