Siyaset 'Eşimi gururundan vurdular'
Paylaş
'Eşimi gururundan vurdular'

İki oramirale suikast planlamakla suçlandığı için intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın eşi Nilüfer Tatar, cenaze töreninde isyan etti

Deniz Yarbay Ali Tatar, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit’e suikast planladığı gerekçesiyle 9 teğmenle birlikte 7 Aralık’ta tutuklanmıştı. Avukatının itirazı üzerine geçen çarşamba serbest bırakılan Yarbay Tatar için Savcı Süleyman Pehlivan yeniden tutuklama kararı çıkartmıştı. Yarbay Ali Tatar, polisler kendisini tutuklamak için İstanbul’daki lojmanına gelince banyoda başına tabancayla bir el ateş ederek intihar etmişti. Yarbay Tatar için önceki gün Karacaahmet Cemevi’nde tören düzenlenmişti. Dün de Ankara Kocatepe Camii’nde askeri tören düzenlendi. Yarbay’ın eşi Nilüfer Tatar’ın isyanı bu törende de dinmedi.

Haberin Devamı

‘10 YILDIR HAZIRLANMIŞLAR’

Eşinin onuruyla öldüğünü belirten Nilüfer Tatar, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Askeriyeye komplo kuruyorlar. Hiçbirinde gerçek belge yok. 10 yıldır bu komployu hazırlamışlar. Adamlarını içeriye yerleştirmişler. Eşim dayanamadı, kabullenemedi içeri alınmayı. Alevi subayların üzerine oynuyorlar. 29 subay içeride boş yere yatıyor. Hep Alevi subaylar içeride. Alevi subayları yok etmek istiyorlar. Sahte belgelerle suçladılar, onurunu kırdılar. Onu en zayıf yerinden, gururundan vurdular. Ergenekon’a şehit verdik yiğidimi. Dün gece rahat uyudun mu Süleyman Pehlivan (Amirallere suikast iddiasını soruşturan savcı)? Sen kimin adamısın? Amerika’nın mı, Fetullah Gülen’in mi? Hesap vereceksin bana. Eşim çok çalışkandı. Atatürkçüydü. Madalyalarını kıskandılar.”

Haberin Devamı

DÜN PSİKOLOĞA GİDECEKMİŞ

Ali Tatar’ın halasının oğlu Hasan Açık, olay günü Yarbay Tatar’ın, evine gelen savcı ve polislere, ‘bunalımda olduğunu, hastaneye gitmek istediğini’ söylediğini, ancak görevlilerin buna izin vermediğini iddia etti. Yarbay Ali Tatar’ın dün için psikologla randevusu olduğu da öğrenildi.