Gündem Esenler'e 5 dakikada 80 cm'lik dolu yağdı

Esenler'e 5 dakikada 80 cm'lik dolu yağdı

Paylaş
Esenler'e 5 dakikada 80 cm'lik dolu yağdı

Türkiye şiddetli yağışa teslim. Yurdun dört bir tarafından sel haberleri geliyor. İstanbul Esenler'de ise 5 dakikalık dolu yağışıyla 80 cm'lik dolu birikintisi oluştu

İstanbul’da akşam saatlerinde bastıran dolu yağışı nedeniyle Esenler Hal Kavşağı’nda 80 santimetre dolu birikintisi oluştu. Dolu nedeniyle trafik durma noktasına gelirken, acil müdahale ekibi dolu birikintisini kaldırmak için çalışma yaptı. İstanbul’da akşam saatlerinde başlayan ve Bağcılar, Esenler, Alibeyköy, Eyüp’te devam eden dolu yağışı trafiği durma noktasına getirdi.

Haberin Devamı

5 DAKİKADA 80 CM'LİK DOLU

Şiddetli dolu yağışı nedeniyle yaklaşık 5 dakika içerisinde Esenler Hal Kavşağı’nda 80 santimetre derinliğinde dolu birikintisi oluştu. Oluşan birikinti nedeniyle sürücüler kavşakta gitmekte zorlandı. Görevliler tarafından trafiğin akışı kontrollü olarak sağlanırken, dolu kütlesinin olduğu bölgeye acil müdahale ekibi gönderildi. Gelen ekip kazma, kürek ve fırçayla kütleyi bölerek kaldırmaya çalıştı. Bu esnada yoldan geçen bazı sürücüler de dolu birikintisini cep telefonlarıyla görüntüledi. Öte yandan şiddetli dolu yağışı nedeniyle yamaçlardaki çim alanlarda beyaza büründü.

"BİR ANDA YAĞDI ALLAH KORUDU"

Yoldan geçen sürücülerden biri, "Kısa bir zamanda böyle bir durumun oluşması gerçekten çok üzücü, üzülüyoruz" dedi. Bir başka sürücü ise, "Yağış için değil denetim" ifadelerini kullandı. Diğer bir sürücü de, "Biranda yağmaya başladı. Allah korudu" şeklinde konuştu. Duruma umutlu bakan bir başka vatandaş ise, "Yağsın, barajlar bayağı iyi durum" diye konuştu.

Haberin Devamı