Gündem Eşek arabasıyla öğrenci servisi

Eşek arabasıyla öğrenci servisi

Paylaş
Eşek arabasıyla öğrenci servisi

Çiftlikte bekçilik yapan 45 yaşındaki Ömer Çakar, çocuklarını 3 kilometre uzaklıktaki okula her gün eşek arabasıyla getirip götürüyor

Kent dışında olmasına karşın mahalle statüsündeki Erenler’de çiftlikte çalışan Ömer Çakar, kent merkezindeki 100’üncü Yıl İlköğretim Okulu’nda okuyan 3 çocuğunun yol sorununu çözemedi.

Haberin Devamı

Bulunduğu yer mahalle statüsünde olduğu için taşımalı eğitimden yararlanamayan çocuklar, yağmur yağdığında çamur deryasın dönen yolda yürüyemeyince, Ömer Çakar çözüm aradı. Motorlu aracı olmayan Ömer Çakar, eşek arabasını etrafını naylon ve brandayla kapatarak servis aracı yaptı.

İlköğretim sekizinci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Hatice, dördüncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Ebru ve ikinci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Emre’yi her sabah öğrenci servisi olarak kullandığı eşek arabasına bindirip okula götürüyor.

Ders bitiminde de aynı ’servis aracı’ ile eve getiriyor. Kullandığı ’eşek arabası servis aracı’nın çevreden ilgi çektiğini belirten Ömer Çakar, "4 yıl önce bu mahalleye taşındık. 2 yıl servis vardı sonra kalktı. 2 yıldır ise karda kışta bu şekilde okula gidiyoruz. Burası belediyelik olduğu için ve öğrenci sayısı az olduğu için okul servisi vermiyorlar. Fakat belediye otobüslerinin dahi hattı yok buraya. Benim imkanım olmadığı için bu şekilde bir çare buldum. İki yıldır biz bu çileyi çekiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Yüksel MENEKŞE- Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT, (DHA)