Dünya Eşcinsel nişanlı tazminat istiyor

Eşcinsel nişanlı tazminat istiyor

Paylaş
Eşcinsel nişanlı tazminat istiyor

Alman vatandaşı eşcinsel İbrahim Can, babası tarafından öldürülen sevgilisi Ahmet Yıldız'a müdahillik yolunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurdu

AİHM'e gönderilen dilekçesinde Alman vatandaşı olan İbrahim Can'ın Türk vatandaşı nişanlısı Ahmet Yıldız ile bir yılı aşkın birliktelikleri olduğu anlatıldı.

Türkiye'de nişanın Medeni Kanun uyarınca hukuki bir kurum olduğuna dikkat çekilen dilekçede Can'ın müdahillik talebinin eşcinsel olduğu için reddedildiği öne sürüldü.

TAZMİNAT İSTİYOR

Başvuruda Türkiye Cumhuriyeti'nden maddi ve manevi tazminat da istendi. Üniversite öğrenci Ahmet Yıldız, sevgilisi Alman vatandaşı İbrahim Can ile Üsküdar'daki bir evde birlikte yaşamaya başladı.

Ancak Yıldız'ın Mersin'de yaşayan babası Yahya Yıldız, durumdan haberdar olunca soluğu İstanbul'da aldı. 15 Temmuz 2008'de oğlunu tabancayla vurarak öldürdü.

Yahya Yıldız hakkında kasten adam öldürmek suçundan Üsküdar 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet isteğiyle dava açıldı. Ancak yurtdışına kaçan Yıldız bir türlü yakalanamadığı için sanık sandelyesine oturmadı.

Habertürk

Haberin Devamı