Dünya Esad isim vermeden Türkiye'yi suçladı

Esad isim vermeden Türkiye'yi suçladı

Paylaş
Esad isim vermeden Türkiye'yi suçladı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, "Reform yapmayı sürdürüyoruz ama teröristler ve onları destekleyen hükümetler için yaptığımız reformların bir anlamı yok" dedi

İran devlet televizyonuna bir röportaj veren Esad, Şam rejiminin ülkedeki sorunları çözmek için reformları sürdürdüğünü ancak "Suriye'deki teröristlerin ve bu teröristleri destekleyen hükümetlerin" atılan adımları gözardı ettiğini öne sürdü. Reuters haber ajansının aktardığına göre, Suriye lideri, "Binlerce kişinin hayatını kurtarmak için teröristleri yok etmek hükümetin görevi" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Bazı ülkeler bizi suçlamak Annan planı çöksün istiyor" diyen Esad, "Ben soruna Suriyelilerin dahil olmadığı bir çözümü kabul edemem. Zira sadece Suriyeliler sorunun nasıl çözüleceğini biliyor" ifadesini kullandı.

"LİBYA TARZI OPERASYON MÜMKÜN DEĞİL"

Suriye'ye yönelik bir askeri operasyon ihtimalini de değerlendiren Esad, "Böyle bir askeri müdahale öngörmüyorum, Libya tarzı bir operasyon Suriye'de mümkün değildir" dedi. Esad ayrıca Suriye'nin Filistin'e verdiği destek nedeniyle baskı altında olduğunu söyledi.

HÜRRİYET