Candaş Tolga Işık Erzurum notları...
HABERİ PAYLAŞ

Erzurum notları...

Haberin Devamı

Önceki gün Erzurum’da AK Parti’nin il kongresini takip ettim.
* * *
Başbakan Erdoğan Erzurum’a kalabalık bir ekiple geldi... Sağlık Bakanı, Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Başbakan’ın danışmanları ve kızı Sümeyye Erdoğan dikkat çeken isimler arasındaydı.
* * *
Havaalanındaki karşılamanın ardından Başbakan’ın otobüsüne bindik.
Erzurum girişinde yüzlerce ciritçi karşıladı Başbakanı ve atlarıyla şehrin girişine kadar otobüse eşlik ettiler.
AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç müthiş işler yapıyor. Son genel seçimde yüzde 69 oy çıkarmışlar. Başbakan bu desteği “Erzurum bizi hiç mahcup etmedi biz de Erzurum’u hiç utandırmadık” sözleri ile ifade etti.

[[HAFTAYA]]

* * *
Başbakan’ı ilk kez bu kadar yakından izledim: Otobüsü oyuncakçı dükkanı gibi...
Her yerden oyuncak araba ve bebek çıkıyor.
Başbakan çocuklara sadece oyuncak da dağıtmıyor! Nasıl hoşuma gitti anlatamam: Yanına gelen gençlere, çocuklara satranç ve diş fırçası-macunu hediye ediyor.
* * *
Şehir merkezine yaklaşırken Erzurumlu taksiciler otobüsün yolunu kesti. “Yeni durak istiyoruz” dediler. Başbakan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’e “Niye durak yapmıyorsun Ahmet? Yapacaksın!” diye talimat verdi. Taksiciler teşekkür etti ve otobüs yoluna devam etti.
Siyasetçilerin bu tip sözler verip tutmadığını, usulen talimatlar verdiğini biliyoruz.
Ancak Başbakan değişik bir adam...
Taksicilerin yanından ayrıldıktan sonra işi gücü bırakıp Büyükşehir Belediye Başkanı’na yaklaşık 10 dakika taksi duraklarını nasıl ve nereye yapacağını anlattı.
* * *
Erzurum’daki program bitip de dönüş yoluna geçtiğimizde Erdoğan, Erzurum Valisi’ne“Ben geldim diye hiçbir yolu trafiğe kapatmadınız değil mi?” diye sordu.
Başbakan’ın bu konuda çok hassas olduğu biliniyor. Bir danışmanı “Beyefendinin açık talimatı var. Lüzumsuz yere trafiği kapatanı görevden alırım” dedi.
Erzurum demişken Vali Sebahattin Öztürk ve Emniyet Müdürü Turgut Yıldız’ın isimlerini bir kenara yazın... Her ikisi de müthiş vizyoner bürokratlar...
* * *
Bu kadar yakından takip edince daha iyi görüyorsunuz ki Başbakan’ın en büyük sırrı ‘ulaşılabilir’ olması...
Hele kız çocukları... Korumalar tembihli...
Kız çocukları mutlaka Başbakan’la konuşturuluyor. Erdoğan şikayetini dinlediği her kıza “Okula gidiyorsun değil mi? Baban çalışıyor mu?” diye soruyor.
Enteresan da bir olay yaşadık:
Otobüs hareket halindeyken Başbakan kalabalığın arasında koşan bir kız çocuğu gördü. Yanına çağırdı. “Ne oldu baban? İşe girdi mi?” diye sordu. Herkes “Bu kim?” diye sorarken işin aslını öğrendik. 14-15 yaşlarındaki o kız, meğerse başbakanın bir önceki Erzurum seyahatinde babasına iş istemiş. Başbakan da kızı kalabalığın arasında görünce tanımış.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder