Gündem Erzurum -32 dereceyi gördü

Erzurum -32 dereceyi gördü

Paylaş
Erzurum -32 dereceyi gördü

Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesinde kurak ve sıcak bir kış geçiren Erzurum'da, açılış törenin yapıldığı 27 Ocak'tan itibaren karakış kendini göstermeye başladı

Kar, yarışların yapılması için yeterli bulunurken, zemheri zoğukları da kentte etkili oluyor. 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için 58 ülkeden gelen 3 bine yakın sporcunun yarıştığı Palandöken’de kar kalınlığı 76 santime ulaşırken, gece hava sıcaklığı Erzurum’da sıfırın altında 32 dereceye kadar düştü.

Türkiye’nin en soğuk kenti ünvanını alan Erzurum’da şiddetli soğuklar yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Apartmanların çatılarında oluşan buz sarkıtlarının uzunluğu 2 metreyi buldu.

Cadde ve kaldırımlarda oluşan buzlanma, taşıtların kaymasına ve yayaların düşmesine yol açtı. Özellikle soba ile ısınan ev ve işyerlerinin camları buz tuttu.

Sabah saatlerinde kamyon, TIR gibi büyük taşıtları çalıştırmak için ateş yakıldı, takviyeler yapıldı.

İÇME SUYU BORULARI PATLADI

Erzurum’da vatandaşlar en çok buzda kayarak bir yerlerini kırmaktan ve çatılardaki sarkıtların başlarına düşmesinden korkar oldu. Şiddetli soğuk nedeniyle çok sayıda ev ve işyerinin içme suyu borusu patladı.

GÜNDÜZ DE EKSİ 13

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bigiye göre, soğuklar yüksek basınçtan kaynaklanıyor. Dün gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum’da 32, Kars’ta 24, Ardahan’da 19, Ağrı’da 15, Muş’ta 9, Erzincan’da 8. Iğdır’da 7 dereceyi buldu.

Günün beklenen en yüksek sıcaklığının yine sıfırın altında Erzurum’da 13, Kars ve Ağrı’da 11, Ardahan’da 10, Erzincan’da 8, Iğdır’da 6 ve Muş’ta 1 derece olması bekleniyor.