Hamit Turhan Erman Toroğlu'nun şifresi!
HABERİ PAYLAŞ

Erman Toroğlu'nun şifresi!

Ligin ikinci yarısı başlar başlamaz suni bir gündem yaratarak yine futbolun dışına çıkmayı başardık. Erman Toroğlu’nun Lig TV’deki işine son verilmesi, takımların devre arası yaptığı transferlerden, kar yağışı nedeniyle 2010 Kültür Başkenti (!) İstanbul’da iki karşılaşmanın ertelenmesinden, Fener-Denizli, Galatasaray-Gaziantep maçlarındaki olağanüstü mücadeleden, Trabzonspor’un Sivas karşısındaki müthiş futbolundan daha fazla konuşuldu, yazıldı, çizildi. Bu olayın bu kadar gürültü koparmasının bir sebebi Erman hocanın hayatımıza fazlasıyla nüfuz etmesiyse, bir diğer nedeni de haksızlığa uğramasıdır.

Haberin Devamı

Toplumsal refleksimiz bir kez daha devreye girerek, mağdur olan Toroğlu’dan yana tavır koydu. Oysa olan biten iki ticari markanın ortaklığının sona ermesinden başka bir şey değildir. Lig TV de bir markadır, Erman Toroğlu da... Ne Lig TV Erman hocayı göndererek kendi marka değerini yükseltir ne de Erman hoca, Lig TV’siz kendi marka değerini düşürür. Hepimiz biliyoruz ki, Erman hoca bir müddet sonra kendi mecrasında akacaktır. Burada asıl üzerinde durulması gereken, ‘Ligin marka değerinin yükseltilmesi’ şeklindeki iksir sloganın arkasına sığınılarak iki yüzlülük yapılması, toplumun gözünün boyanmaya çalışılmasıdır.

Erman Toroğlu’nun benim de tasvip etmediğim sokak diline sahip olduğu bir gerçek. Futbolun içinde yer alan aktörlerin bundan rahatsız olması da anlaşılabilir. İsterdim ki, Erman hocanın kendilerine uzanan sivri dilinden rahatsız olanlar, aynı Erman hocanın 2005 yılında TBMM Sporda Şiddet, Şike ve Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Komisyon’da yaptığı aşağıdaki açıklamalardan da rahatsız olsunlar. Ama nerede o günler! Buyurun buradan yakalım:

* Şike herkesin gözünün önünde yapıldı. Diyarbakır-Elazığ maçında şike, Rize- Akçaabat maçında yanılmıyorsam aynı hesap. Türkiye’de adalet mekanizması kanaatle küme düşürebiliyorsa düşürselerdi.

* 10 gündür teşvike aracılık eden konuşuluyor, teşviki veren Aziz Yıldırım hiç konuşulmadı. Hadi konuşsanıza, gitsenize üstüne. Arkada dev var çünkü. O aysbergin üstü.

Haberin Devamı

* Futbolda para var; mafya da var.

* Federasyon seçimlerine karışan mafyaya devlet ’burada ne geziyorsun’ demedi.

* “Eski Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy hakem tayin etti.

* Eski MHK Başkanı Bülent Yavuz’u futbolun yanından geçirmem, ama TRT’de yorum yapıyor.

* Sabri Çelik ve Bülent Uzun’un kellesi uçuruldu. Sakın Toroğlu asıl bunları dile getirdiği için aforoz edilmek istenmesin? Kim bilir?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder