Spor Erken Final: Real Madrid-Barcelona

Erken Final: Real Madrid-Barcelona

Paylaş
Erken Final: Real Madrid-Barcelona

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde, 4-0'lık maçın rövanşında Tottenham Hotspur'a konuk olan Real Madrid, kaleci Gomes'in büyük hatasında Ronaldo'nun golüyle rakibini 1-0 yenerek adını yarı finale yazdırdı

Kariyerindeki 500. maçına çıkan Jose Mourinho'nun başında olduğu Real Madrid, Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında kendi evinde 4-0 ile geçtiği Tottenham Hotspur ile White Hart Lane'de karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

Cumartesi günü oynanacak olan El Clasico öncesi Jose Mourinho sahaya şu 11'le çıktı: 1-Iker Casillas; 18-Raul Albiol, 2-Ricardo Carvalho, 4-Sergio Ramos, 17-Alvaro Arbeloa; 14-Xabi Alonso, 24-Sami Khedira; 12-Marcelo, 23-Mesut Ozil, 7-Cristiano Ronaldo; 28-Emmanuel Adebayor. Shakhtar maçında Barcelona teknik direktörü Guardiola da sahaya ideal 11'ini sürmüştü.

Kaybedecek bir şeyi olmayan Tottenham Hotspur maça atak başladı. İlk yarıda oyunu Real Madrid sahasına yıkan İngiliz ekip, birçok gol pozisyonundan yararlanamadı, buldukları bir gol de ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı. İlk yarıda oynanan futbol gol getirmedi.

İkinci yarı ise golle başladı. Cristiano Ronaldo'nun uzak mesafeden vuruşunda Tottenham'ın Brezilyalı kalecisi Gomes üzerine gelen topu içeriye aldı. Gomes'in hatalı golüyle 49. dakikada Real Madrid 1-0 öne geçti. Cristiano Ronaldo, Real Madrid'in Avrupa Kupaları'ndaki 900. golüne imzasını attı.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Real Madrid deplasmanda Tottenham'ı 1-0 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Real Madrid'in rakibi ise bir başka dev, Barcelona... Tottenham maçında sarı kart gören Carvalho cezalı duruma düştü ve Barcelona ile oynanacak ilk maçta forma giyemeyecek.

Real Madrid'e 1-0 yenilen Tottenham da kendi evinde sürdürdüğü 17 maçlık yenilmezlik serisine de yeniden başlamak zorunda kalacak. Tottenham 21 Eylül'den beri evinde maç kaybetmiyordu.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5189","5189","201104","5189-2.jpg");

İlk maçlar 26-27 Nisan'da, rövanş maçları 3-4 Mayıs'ta yapılacak.

JOSE MOURİNHO 500.MAÇINA ÇIKTI

Jose Mourinho, Bobby Robson'ın tercümanı olarak başlayan kariyerinde, 500. maçında Tottenham ile karşılaştı.

Mourinho'nun çalıştırdığı takımlar, bugüne dek oynadıkları 500 maçta, 335 galibiyet almayı başardı. Mourinho'nun kupa koleksiyonu da etkileyici. Portekizli teknik adam, 2 kez Şampiyonlar Ligi'ni, 6 kez ulusal ligleri, 3 kez Lig Kupası'nı, 1 kez UEFA Kupası'nı 3 kez Süper Kupa'yı, 2 kez de Carling Kupası'nı kazandı.

Haberin Devamı

Yani Alex Ferguson gibi yıllara meydan okuyan bir teknik adamla kıyaslandığında henüz kariyerinin başında sayılsa da, şimdiden 17 kupanın sahibi Mourinho... Portekizli çalıştırıcının, evindeki 9 yıllık yenilmezlik rekoru ise önceki hafta, Sporting Gijon karşısında son bulmuştu. Porto, Chelsea ve Inter'in başındayken, sahasında yenilgi yüzü görmeyen Mourinho,, kariyeri boyunca sadece 2 kez evinde kaybetti.