Yaşam Erkekseniz bu restorana adım atmak istemezsiniz!

Erkekseniz bu restorana adım atmak istemezsiniz!

Paylaş
Erkekseniz bu restorana adım atmak istemezsiniz!

Avustralya’daki bir vegan kafede erkekler kadınlara göre daha fazla maaş alıyor…

Avustralya'da, Melbourne'ün kuzeyinde yer alan Handsome Her isimli vegan kafe, erkeklerden kadınlardan aldığından yüzde 18 daha fazla ücret alıyor. Bu farkın nedeni, Avustralya'da erkeklerin tam zamanlı bir iş için kadınlardan ortalama olarak yüzde 18 daha fazla ücret almaları.

Sputnik’in haberine göre; kapısının girişinde, burada erkeklerden yüzde 18 daha fazla ücret alma kuralına işaret eden bir tabelanın yer aldığı kafenin yöneticisi Belle Ngien, "Tek yapmak istediğimiz cinsiyet ayrımı konusunda farkındalık yaratmaktı" diyor.



​Ngien'in anlattığına göre, yeni açılan kafenin erkek müşterileri arasında şu ana kadar bu ekstra ücreti ödemeyi reddeden olmadı. Ngien, "Aslında bazı müşterilerimiz daha fazla bağış yaptı" diye ekliyor.

KENTİN UZAK YERLERİNDEN HANDSOME HER'E KAHVE İÇMEYE GELİYORLAR

Kafenin sahibi olan Alex O'Brien ise bazı erkeklerin, sırf 'erkek olma vergisi' ödemek için kentin uzak yerlerinden Handsome Her'e kahve içmeye geldiğini söylüyor.

Kafenin yöneticileri, erkek müşterilerden aldıkları ekstra ücreti, Aborjin kadın ve çocuklara yardım eden Elizabeth Morgan House'a bağışlıyor. Anlattıklarına göre, şimdiye kadar bu kuruluşa bağışlamak için birkaç yüz dolar toplandı.

O'Brien ayrıca, "Erkekler ekstra ücreti ödemek istemezse onları elbette dışarı atmayacağız. Bu, sadece iyilik yapmaları için bir fırsat" diye devam ediyor.



Bu arada kafenin 'cinsiyet vergisi' olarak da tabir edilmeye başlayan kuralı sosyal medyada bazıları tarafından desteklenirken bazılarınca ise eleştiriliyor. Zira bazı sosyal medya kullanıcıları kafedeki ücret farklılığının 'ayrımcı' olduğunu savunuyor.

Haberin Devamı