Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Erkekler için yakışıklılık kılavuzu
HABERİ PAYLAŞ

Erkekler için yakışıklılık kılavuzu

Haberin Devamı

Plastik cerrahi denilince aklınıza hep kadınlar geliyor değil mi?
Ama artık gelmesin. Özellikle iki binli yılların başından bu yana erkekler de Plastik Cerrahiyi keşfettiler.
Amerikan Estetik ve Plastik Cerrahi Derneği verilerine göre 2016 yılında estetik ameliyatların %10'u erkeklere yapıldı. Bu oran eskiden çok daha azdı.
Hastalarımla yaptığım görüşmelerde anlıyorum ki; erkekler daha sağlıklı, yakışıklı ve çekici olmak istiyorlar Ancak bunu nasıl yapacaklarını bilmiyorlar.

Gelin bir hekim olarak sizlere Erkekler İçin 5 Popüler Uygulamayı anlatayım!

1. LIPOSUCTION

Modern hayatın armağanı olan ve bir türlü gitmeyen yağlar için tıbbın önerisi Liposuction. Yani fazla yağların vücuttan alınma ameliyatı. Amerika'da geçen yıl meslektaşlarımın en çok yaptığı ameliyat bu olmuş. Bizde de çok sayıda yapılan bir ameliyat.
Kısaca beyler ve bayanlar; Liposuction, hasta ile yapılan görüşme sonucu vücudun karın, bel gibi bölgelerinde yerleşen yağların alınmasıdır. Daha fit olmayı kim istemez ki?

2. JİNEKOMASTİ

Yani erkek memelerindeki fazla yağların alınma işlemine jinekomasti diyoruz. Erkekler arasında çok popüler bir tedavi bu. Erkeklerin göğüs bölgesindeki kadın tipi yağlanma hastalarımızı özellikle psikolojik olarak rahatsız ediyor. Onların sosyal ve özel hayatlarında problem yaşamalarına neden oluyor. Bunu aşmak için hemen bir hekime başvurun, hayatınızın bir anda nasıl değiştiğine inanamayacaksınız.

3. GÖZ KAPAĞI CERRAHİSİ

Özellikle 40 yaş sonrasında kişilerde oluşan göz kapağı sarkması görmeyi engelleyebiliyor. Ayrıca yüzde uykulu ve mutsuz bir ifade yaratıyor. Bu sorunu yaşayan erkek hastalarımız hekim tavsiyesi ile göz kapağı ameliyatı olarak sorunlarını çözebiliyorlar. Minik bir operasyon daha iyi görmenizi sağlayacaktır.

4. BURUN ESTETİĞİ AMELİYATI

Erkek hastalarım öncelikle daha sağlıklı bir uyku için burun estetiği ameliyatını tercih ediyorlar. Biliyorsunuz burun kemiklerindeki eğrilik ve yapısal deformasyon nefes alışverişini olumsuz etkilerken çoğunlukla horlamaya neden oluyor. Özellikle evli erkekler için bir nevi kabus olan horlama pek çok burun ameliyatının da nedeni oluyor. Bunun dışında aşırı büyüklük ve şekil bozukluğu da beyleri burun ameliyatı için bize getiriyor. Sağlıklı nefes alma, rahat bir uyku ve hoşa giden dış görüntü yaşam kalitenizi arttıracaktır.

5. BOTOKS

Veeee erkekler de Botoks'u keşfetti. Artık hayatımızın rutini olan Botoks uygulaması beyler arasında da çok popüler. Cerrahi olmayan bu basit uygulama ile biz hekimler gerekli gördüğümüz yerdeki çizgileri açıyoruz. Bu şekilde zamanla oluşan derin çizgileri belli seviyede tutarak yüzdeki sağlıklı görüntüyü koruyabiliyoruz. Bir öğle tatilinde doktorunuzda kahve içmeye ne dersiniz?

Evet beyleri yukarıda anlattığım uygulamalar sizlerin en çok tercih ettiği 5 uygulama. Ancak bunları planlamadan önce mutlaka hekiminize danışın ve hayatınızdan sporu eksik etmeyin. Sağlık çok önemli...


Sıradaki haber yükleniyor...
holder