Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Erkekler: Büyük meme kaderiniz değil!
HABERİ PAYLAŞ

Erkekler: Büyük meme kaderiniz değil!

Haberin Devamı

Beyler hadi gene iyisiniz! Hep kadınlardan söz edecek değiliz. Şimdi de sıra erkeklerle ilgili bir konuda.
Belki pek çoğunuz biliyorsunuz, kiminiz de ilk defa duyacaksınız. Konumuz: JİNEKOMASTİ.

Nedir Jinekomasti?

Jinekomasti, çok kabaca erkeklerde kadın tipi meme büyümesi demektir. Yunanca Gyne (kadın) ve Mastos (meme) kelimelerinin birleşiminden oluşmuştur.

Gyne + Mastos = Jinekomasti

Evet, erkeklerde zaman zaman gördüğünüz meme büyüklüğünün adıdır.

Sakın şaşırmayın, yapısal olarak kadın memesi ile erkek memesi aynıdır. Erkek memesinin küçük olmasının tek sebebi erkek vücudunda yeterli miktarda kadınlık hormonu olmamasıdır. Erkek ve kadın memelerini ayıran nokta ise elbette işlevleridir!

Bazı durumlarda erkek memesi kendiliğinden büyümeye başlıyor ve neredeyse bir kadın memesi şeklini alıyor. Bu bir hastalık ve tıpta jinekomasti olarak adlandırılıyor.

Biz doktorlar Jinekomasti’nin pek çok nedeni olacağını düşünüyoruz. Ancak çoğunlukla seks hormonlarındaki dengesizlik bu soruna yol açan etmenlerin başında geliyor.

Jinekomasti Tehlikeli midir?

Hayır! Beyler rahat olun, Jinekomasti sağlık için tehlikeli değildir. Ancak dikkat çeken meme büyüklüğü psikolojik sorunlara yol açabilir.

Peki, Jinekomasti tedavisi nasıl olur?

Cerrahi çözümlerle sorun giderilmektedir. Hastanın tetkiki sonrasında, liposuction ve meme bezi çıkarma yöntemi uygulanmaktadır. Ameliyat yaklaşık 1 ila 3 saat arasında sürmektedir. Hünerli eller ve gelişmiş tıp teknolojisi ile görece kolay bir ameliyattır.

Ya sonra?

Ameliyat sonrası göğüs bandajlarla sarılır. Doktor tavsiyesine bağlı olarak hasta aynı gün taburcu olabilir ya da 1 gece hastanede kalabilir.

Ağrı kesiciler sayesinde hasta ağrı duymaz. Doktor önerisine göre antibiyotik kullanımı enfeksiyondan korunmak için önemlidir. Ameliyattan birkaç gün sonra ise hasta kollarını çok fazla hareket ettirmeden ve kendini yormayacak şekilde işine dönebilir. Kısacası Jinekomasti sorunu olan beylerin bu sorunu yaşamalarına hiç gerek yok. Cerrahi bir çözümle sağlığınıza kolayca kavuşabilirsiniz.

Beyler Geçmiş Olsun…



Sıradaki haber yükleniyor...
holder