Esra Karayel Erkeği zorla değiştiremezsin
HABERİ PAYLAŞ

Erkeği zorla değiştiremezsin

Haberin Devamı

Rumuz: Hayat İlişki Durumu: Karmaşık

Erkeği zorla değiştiremezsin

Soru: Merhaba Esra Hanım, binlerce mail arasından benim mailimi cevaplama fırsatınız olur mu bilmiyorum ama şansımı denemek istedim. İki yıl öncesine kadar hiç sevgilim olmadı. Aynı şirkette çalıştığım bir arkadaşımla duygusal bir bağ oldu aramızda. Sonra bu sevgili olma durumuna dönüştü. Ona gözüm kapalı güveniyordum. Her şey çok güzel gidiyordu. Sonra biz sevgiliyken beni başkasıyla aldattı. Duyduğumda yıkıldım. Bunu hak etmediğimi düşünüyordum. Benim ilk sevgilimdi. Hayatıma giren ilk insandı ve bunu biliyordu. Çok pişman oldu. Ağladı. Tekrar birlikte olmak istediğini söyledi. Ben de pişmanlığını gördüm ve tekrar başlamayı kabul ettim. Ama artık ona gözüm kapalı güvenmiyordum. Başka kadınlarla konuşması, onlarla gülüşmesi bana batıyordu. Bundan rahatsız olduğumu söylediğimde saçmalıyorsun diyordu. Yine bizim şirketten bir kızdan hoşlanmıştı vakti zamanında. Profil resmini beğenince çılgına döndüm. Ve artık bitsin dedim. Geçmişte yine yapmıştı ve rahatsız olduğumu söylemiştim. Bu sözlerimi söylediğimde, hatırlamıyorum dedi. Sonra beni aldattığı kız geldi şirkete bir çalışma arkadaşımızı idare etmeye. Haklı olarak o da yaralıydı(benimle çıktığını bilmiyordu)kız benimle hiç konuşmadı. Cuma günü de eski erkek arkadaşımın doğum günüydü. Kapısına kadar gitmiş ama evde yokmuş. Cumartesi günü gel birlikte bir şeyler yapalım dedim gelmedi. Ertesi gün neredeydin diye sorduğumda onunlaydım dedi. kapıma kadar gelmiş, iadeyi ziyarete gittim dedi. Sonra ben bu kıza öfkeme yenik düşüp mesaj döşedim. Beni sonra ispiyonladı tabi. Neden böyle yaptığımı filan sordu. Değişik bir durum gerçekleşseydi sana bunu söyler miydim filan dedi. Bende o kızla görüşmesinden rahatsız olduğumu bir daha görüşmemesini söyledim. O da konuşmak istiyorum ve konuşacağım dedi. Ben seninle çıkmıyorum. Hesap vermek zorunda değilim dedi. Ben bir daha birlikte olmama konusunda kesindim. Nasılsa beni seviyor diye burnunu sürtmek istedim açıkçası. Ama ters tepti. Seni çok seviyorum, kıymet veriyorum ama seninle çıkmayacağım. Bir insan neden birlikte olmayı sürdürür, onunla evlenmek için. Benim seninle evlenme gibi bir niyetim yok. Ben tek bir kadınla birlikte olamam anlattı durdu. Bana benimle birlikte ol, çıkmayalım, senin hayatında kimse olmasın benim olsun diyor. Şimdi aynı ortamda çalışıyoruz. Çok mantıklı bir kızım normalde. Ama bu olayda mantığımı kullanamıyorum. Ne yapmam gerektiğini nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. Bana bu konuda yol gösterebilirseniz çok sevinirim. Beni büyük bir çıkmazdan kurtaracaksınız. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Cevap: Sevgili okurum, hikayende birçok önemli noktan var. İlk belirtmem gereken hayatına giren hiçbir erkeği değiştiremezsin. Bu kişi şuan anlattıklarından yola çıkarak ne seninle ne de bir başkasıyla ciddi bir ilişki kuramaz. Ki bunu da sana ifade etmiş. Ancak sana da sen kimseyle olma ben olayım demeye hakkı yok. Bununla birlikte senin de onun hayatına müdahale etmemen gerekir. Eğer sen dedin diye eski kız arkadaşıyla görüşmüyorsa, bunun bir değeri yok. Değerli okurum, bu ilişkiye bir şekilde devam kararı alırsan üzülürsün. Eski erkek arkadaşın derin bir ilişkiden kaçıyor. Bunun çeşitli sebepleri olabilir. Ancak senin hayatın, bu sebepler arasında ziyan olarak gitmemeli. Bu ilk deneyimindi. Neler öğrendiğini iyi analiz et. Bir kere gözü kapalı güven diye bir durum söz konusu olamaz. Sen ilişkinde dürüst ol, sevgiye layık ol. Muhakkak karşılığını hayat sana verir. Sana söylemem gereken bir diğer konu ise ileride yine erkek arkadaşın olacak. Onun kimi like ettiği ya da kimle konuştuğu gibi araştırma işlerine hiç girme. Kendini gereksiz sıkıntıya sokarsın. Şuna inan. Sen doğru ol. Eğer onlar eğriyse zaten Allah karşına çıkartır. Sürekli beni aldatıyor mu endişesi içinde olursa bu gerçekleşir. Huzurun da kalmaz. Bir erkek ya da bir kadın eğer aldatmak isterse yapar. Sonuçta aldatan kendini aldatıyor orası ayrı konu. Sen kendine değer vermezsen kimse sana vermez. Önünde güzel bir yol var. Sana ben başkasıyla da olurum diyen biriyle sağlıklı bir ilişki kurman olanaksız. Hayata, sevgiye farklı bir bakış bu. Burnunu sürtme ifadesi senin ona kızgınlığının devam ettiğini gösteriyor. Şunu unutma güzel kardeşim; hayatımızda güzel bir ilişki yaşamak, ancak eski ilişkimize ait hiçbir öfke, kızgınlık gibi duygunun kalmaması ile mümkün olur.

Rumuz: Yardım İlişki Durumu: Evli
Boşanma çözüm değil kaçış olur

Soru: Merhabalar ben ikinci yılını doldurmaya az kalmış yeni evli bir kadınım. Eşimi çok severek evlendim ve onun da sevgisinden şüphem hiç olmadı. Lakin eşim değer vermiyor özel günler önemli şeyler aşkı taze tutma adına, en ufak bir eğilimi yok. Benim yaptıklarımı sürprizlerimi evet beğeniyor ama sadece o kadar beğeniyor hepsi bu. Sorumluluk onu korkuttuğu gibi gezelim alışveriş yapalım veya evin sabit giderlerini alalım desem ben kapıda bekleyeyim diyor. Bir oğlumuz var, bir yaşına yeni girdi. Onun da etkisi var mı bilmiyorum ama onun sorumsuzluklarından beni dinlememesinden ona yaptıklarımı görmezden gelmesinden ve hiçe saymasından bıktım. Boşanmalı mıyım kalıp savaşmalı mıyım?

Cevap: Sevgili okurum ifade ettiğin rahatsız olduğun konular halledilebilir. Boşanmak inan ki çare değil. Diyelim ki boşandın. Yine aynı durumla karşılaşırsan tekrar mı boşanacaksın? Böyle bir durumda boşanma kaçış olur. Ve inan sonra çok üzülürsün. Üstelik çocuk da var. Güzel kardeşim tabi sevdiğimiz kişi tarafından bazen yok sayılmak bizi üzer, yıpratır haklısın. Ancak şunu kabul etmeliyiz. Eşinle severek evlendin ve hala birbirinizi seviyorsunuz. Ancak sevgiyi ifade etme şeklinde farklılıklar olabiliyor. Eşinin yetiştiği aile, küçükken örnek aldığı ebeveynlerinin davranışlarını ileride kendisi ilişkilerinde uyguluyor. Aslında eşinin davranışları senin hassas olan noktalarını tetiklediği için duygusal tepkilerin biraz daha belirgin ve fazla. Olumsuzluklara değil eşinin olumlu, beğendiğin yönlerine odaklan. Hiçbir zaman tam olamaz. Bu nedenle hayatımızda her zaman olumluyu görmeliyiz. Başkasındaki olumsuzlukları eğer o kişi istemezse değiştiremeyiz. Ama şunu yapabiliriz. Bunlardan etkilenmemeyi başarabiliriz. Eşin senin kadar yaratıcı olmayabilir, hediyeler almayabilir. Ancak seni kalben öyle seviyordur ki bunu başkasında bulamazsın. Özel günleri şatafatlı kutlayıp da eşini aldatan bir sürü erkek de var. Yani maddi hediyeler hiçbir zaman seni sevdiğini göstermez. Bana eşinin olumlu bulduğun, beğendiğin yönlerini yazmanı rica edeceğim. Seninle güzel bir çalışma yapacağız.


Rumuz: Karacat İlişki Durumu: Bekar

Kısmetin geldiğinde kimse hayır diyemez

Soru: Esra Hanım merhabalar. Sizi sürekli takip ediyorum. Benim sıkıntım evlilik. Babaanneyle yaşıyorum fakat babaanne çok aşırı titiz bu konuda. Kim gelirse gelsin kralı da gelse ille de devlet memuru olacak diye tutturuyor. Gelen bütün ama bütün nasiplerimi geri çeviriyor. Babaannemden korkularına artık kimseler de gelmez oldu. Yaşıtlarım çoluk çocuk sahibi oldular. Ne yapmalıyım?


Cevap: Sevgili okurum benim tavsiyem babaanneyi dinlemen ve beklemen. Kaderimizde doğum, ölüm zamanları ve evleneceğimiz kişi belli. Sen ne yaparsan yap bu değişmez. Kısmetin gerçekten karşına çıktığı gün devlet memuru olmasa da babaannen evet diyecektir. Sana tavsiyem bunu takıntı haline getirme. Yaşıtların evlenmiş olabilir. Ama ne yaşadıklarını, mutlu olup olmadıklarını bilemezsin ki. Büyüklerimizin hisleri, dünya görüşleri bizlerden çok daha iyi ve ileri. Babaannen gerçekten gelen kişileri sana uygun görseydi evet derdi. Dualarını et, hayatını neşeyle huzurla yaşa. Evlenmiş olmak için evlenmeyi de sakın düşünme.

Rumuz: Miskin İlişki Durumu: İlişkisi var

Bir adım at ve hayatı yakala

Soru: Esra Hanım benin sıkıntım bir türlü canlı hareketli olamamam. Geç kalkıyorum geç yatıyorum. Bu sefer böyle olmayacak diyorum ama yine aynı. Bazen içimden bir şey yapmak gelmiyor. Televizyon seyrederek geçiyor. Boş geçirdiğim için de kendime sonra kızıyorum. Şuan çalışmıyorum. Çalışmak istiyorum ama bu isteksizlik beni bitiriyor. Bunun üstesinden nasıl gelirim.


Cevap: Değerli okurum yaşamında ne yapmak istiyorsun neler seni mutlu eder ve nasıl bir işte çalışırsan mutlu olursun sorularını sor. Enerjinin olmayışı, isteksizlik seni hayata bağlayan amacının olmamasında kaynaklanır. Bu cevaplar seni yaşam amacına götürecek. Bu süreçte diğer yapman gereken günlük program yapman. Sabah, öğle ve akşam için bir program yap. Televizyon seyretme süreni belirle. Kitap okumak, spor ya da seni iyi hissettiren aktiviteleri bulup zaman ayır. Madem çalışmak istiyorsun eğitimine, özelliklerine ve senin isteğine göre iş alanını belirlemen lazım. Daha sonra buna uygun şirketleri araştırıp öz geçmişini hazırlamam ve göndermen gerekir. Bir adım at ve hayata sarıl. Aksi takdirde sadece fiziken yaşayan bir insan olarak kalırsın. Zevk almaman, doyurucu bir hayat yaşamaman ileride önemli rahatsızlıkları da getirir.

ESRA KARAYEL KİMDİR?

5

Sıradaki haber yükleniyor...
holder