Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Erkeği mutlu etmiyor
HABERİ PAYLAŞ

Erkeği mutlu etmiyor

Haberin Devamı

Tıpta cinsel organın inceliği diye bir sorun yok. Çünkü önemli olan penisin işlevini yerine getirmesi. Bazen estetik kaygıyla penise vücudun başka bir yerinden yağ dokusu enjekte edilip kalınlaştırılıyor ama bu erkeği mutlu etmiyor.

SORU: Kilo versem mi?

26 yaşındayım. Penis boyum kısa. Yakında evleneceğim. Cinsel birleşme için penis kaç santim olmalı? 120 kiloyum. Kilomun penis boyumun kısa olmasıyla ilişkisi var mıdır? Kilo vermen penis boyunu uzatır mı?

CEVAP

Kilosu daha doğrusu yağ oranı fazla olanlarda göbek altındaki yağ dokusu penis köküne doğru yıkılarak penisin olduğundan daha kısa hatta bazen gömük halde durmasına neden olur. Bu bölümdeki yağların alınmasına yönelik ameliyatlarda yapılmaktadır. Bu sertleşen penisin fonksiyonel boyunu fazla etkilemez.

SORU: Sertleşmedi

22 yaşındayım, genelevde bir kadınla birlikte oldum. Cinsel birleşmenin ilk 10 dakikasında her şey yolundaydı. Daha sonra sertleşmedi. O günden sonra hep aynı sorunu yaşıyorum.

CEVAP

Cinsel birleşmeden 10 dakika sonra tekrar sertleşmeyi amaçlamanın bir anlamı yok. Rahatlamış ve yorulmuş olan vücut bir süre dinlenerek kendini toparlayacaktır, bu süre kişiden kişiye değişir, bir güne dek de uzayabilir. Herhangi bir sorununuz yok.

SORU: Penisim çok ince

Penisim çok ince. 22 yaşındayım. Ancak inceliği beni üzüyor. Ne yapabilirim?

CEVAP

Bu hastalık veya sorun değildir. Tıp biliminde penis inceliği diye sorun yoktur. Eğer penis yeterli uzunlukta ise ve sertleşme fonksiyonunu yerine getiriyorsa, incelik herhangi bir fonksiyonel sorun oluşturmaz. Cinsel ilişkide duhul sağlanan kadın vajinasının doğumda 3-4 kiloluk bir çocuğun çıkabileceği kadar esnek olduğu düşünülürse, penisin 1-2 santimlik çap farkının anlamsızlığı ortaya çıkar. Bu sadece bir estetik kaygı olarak değerlendirilebilir.

Bu yönde yapılan penise vücudun başka yerlerinden alınan yağ dokusu enjeksiyonu ile kalınlaştırma vb.ameliyatları yeteri faydayı sağlayamıyor. Çoğu zaman hastalar ameliyattan sonra ortaya çıkan halden memnuniyetsizlik duyarak pişman olmaktadır.

SORU: Uykuda sertleşiyor

51 yaşındayım, 4 yıl önce eşimi kaybettim. Doktor sorunumun psikolojik olduğunu söyledi. Sertleşme sağlayan ilaçlardan kullanınca oldu. Uykuda sertleşme oluyor ama ilişkide başarılı olamıyorum. Ne yapayım?



Bir süre uygun çeşit ve dozda ilaç kullanarak kendinize güveninizi kazanmanızda sakınca yok. Bir üroloji uzmanı ile görüşün. Bilinçsiz olarak bu tür ilaçları kullanmak fayda yerine zarar getirebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder