Mehmet Coşkundeniz Erkeği evliliğe ikna etmenin yolları
HABERİ PAYLAŞ

Erkeği evliliğe ikna etmenin yolları

Haberin Devamı

Haftanın olayı kuşkusuz Şeyma Subaşı ile Acun Ilıcalı’nın düğünüydü. Günlerdir düğünle ilgili ayrıntıları okudunuz, fotoğraflarına baktınız, videolarını izlediniz.

Biliyorum ki, birçok kadının kafasında şu soru vardı: Şeyma, Acun’u bu evliliğe nasıl razı etti? Hayır, cinsiyetçi davranmıyorum, belki de Acun, Şeyma’yı evliliğe razı etmiştir. Ben sadece genel bir kanıyı dile getiriyorum. Bu yazıdaki konumuz, tam da bu kanıyı ele alıyor. Yani şu sorunun yanıtını veriyoruz: Bir erkek evliliğe nasıl ikna edilir?


✷ EVLİLİK DELİSİ OLMA

Bir erkeğe daha flört etmeye başlar başlamaz, “Ben ciddi ilişkilerin insanıyım. Benimle bir gelecek düşünüyorsan devam edelim” deme. Sen sanıyorsun ki bu sözü söyleyince karşındaki erkek sana, “Hımmm, tam evlenilecek kız” gözüyle bakacak. Hayır öyle olmayacak. Bu söz seni daha yeni tanıştığın, yeni çıkmaya başladığın bir erkekle evlenmeyi düşünecek kadar evlilik meraklısı olarak gösterecek. Olayı akışına bırakacaksın, zamanını bekleyeceksin.

✷ AYNI KONUYU AÇMA

İlişkinin ilerleyen aylarında her buluşmanızda konuyu evliliğe getirme. Evliliği düşündüğünü zaten erkek arkadaşın biliyor. Ama bu konuyu sürekli gündemde tutarsan sevgilini ürkütürsün. Erkekler evlilik sorumluluğunu kolay kolay almazlar. O zaten bir kararsızlık yaşarken sen de üzerine gidersen onu evlilik fikrinden iyice soğutursun.

✷ ARKADAŞLARINI ÖRNEK VERME

Evli, mutlu, çocuklu arkadaşlarını sürekli sevgilinin gözüne sokma. Sonra hem arkadaşlarını kötüler hem de evliliği... Sen böyle yaptıkça evlilikle arasındaki mesafesini açar. Bırak o görsün.

✷ EVLİLİK DERGİSİ ALMA

Bazı kadınların evin çeşitli köşelerine çeşitli evlilik dergileri yerleştirip erkeğin dikkatini çekmeye çalıştığını biliyorum. Bu dergiler evleneceğiniz zaman bile erkeğin ilgisini çekmez. Aksine dergide ne yazıyorsa tersini yapmak ister erkekler. Bu taktik asla işe yaramaz.

✷ MUTLAKA ONUN FİKRİNİ AL

Evlilik hakkında ne düşünüyor? Evleneceği kadından beklentileri ne? Ne zaman evlenmeyi düşünüyor? Çocuk sahibi olma konusunda fikri ne? Bu soruların yanıtları çok önemli. Zamana yayarak bu soruların yanıtlarını almalısın ve adımını ona göre atmalısın.

✷ EN ÇARPICI UNSUR ÇOCUK

Evliliğin en büyük amacı aile olmaktır. Ailenin en önemli unsuru da çocuktur. Bir çocuk istediğini (eğer istiyorsan) mutlaka vurgula. Hatta “Ben erken anne olmak istiyorum. Çocuğumla arkadaş olmak istiyorum” de. Bu senin evlilik teklifine açık olduğunu gösterecektir.

✷ EVLİLİĞİ KÜÇÜMSEME

Evet, evlilik meraklısı olma ama “Aman canım evliliğin ne gereği var?” gibi cümleler de kurma. Evliliğin aile kurmak için şart olduğunu, insanların evliyken de sevgili olabileceğini, evliliğin aşkı öldürmeyeceğini vurgula. Ama bunların hepsini bir tek konuşmada değil, zamana yayarak söyle.

✷ SON ÇARE: REST ÇEK

Her şeyi denediğin halde adam sana evlilik teklif etmiyorsa ondan sana pek fayda yok demektir. Ama yine de son bir kez şansını dene ve “Beni oyalama, ben bir aile kurmak istiyorum. Ama sanırım seninle aynı fikri paylaşmıyoruz” de. Karşındaki erkek ya artık evlilik teklifi etmesi gerektiğini anlayacak ya da “Haklısın, ben evlenmek istemiyorum” deyip kendi yoluna gidecek. Her iki durumda da sen kârlısın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder