Siyaset Erhan Keskin bilmecesi
Paylaş
Erhan Keskin bilmecesi

Ergenekon kapsamında gözaltına alınan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün tedavi gördüğü hastanede olay çıkaran Erhan Keskin adliyeye sevk edildi

Süresi geçmiş silah ruhsatı taşıyan ve 2008 yılında havaya ateş etmekten kaydı olduğu tespit edilen Keskin'e tutarsız ifadeleri nedeniyle Levent Ersöz'le ilgili sorular sorulmadığı öğrenildi. Keskin'in uzman çavuş olmadığı da kesinleşti.

KİŞİSEL BİLGİLERİNDE YALAN SÖYLEDİ

Ek gözaltı süresinin bugün dolmasının ardından Keskin adliyeye sevk edildi. Keskin'in kişisel bilgileriyle ilgili yalan ifadeler kullandığı belirlendi.

Emekli uzman çavuş olduğunu söyleyen Keskin'in işsiz olduğu ortaya çıktı. Sosyal Güvenlik Kurumu ve Bağ-Kur'a Keskin ile ilgili yazı yazıldı. Ancak Keskin'in askerlikle ilişiği olmadığı ortaya çıkarıldı.

5 YILDIR EŞİNDEN AYRI

Keskin'in 2004 yılından beri eşinden ayrı yaşadığı belirlendi. Emniyete çağırılan ve ifadelerine başvurulan Keskin'in eşi ve çocuğunun da Keskin'i uzman çavuş olarak bildikleri ortaya çıktı.

Eşinin anlattığına göre Keskin'in birçok kez “Gizli göreve gidiyorum" diyerek evden ayrıldığı kaydedildi. Keskin'in 1968 yılı Ardahan doğumlu ve 2008 yılında iki kez havaya ateş açmaktan kaydı olduğu belirtildi.

ÇELİŞKİLİ İFADELER


Keskin'in ifadesin de “Hastanede bir yakınım yatıyor. Yakınımı görmek için hastaneye gittim. Bankta oturduğum sırada güvelik görevlileri beni yaka paça dışarı attılar.

Kendimi korumak için ateş ettim" ve “Emekli bir astsubay tanıdığımdan alacağım vardı. Hastanede yatan yakınını görmeye geleceğini duydum. Onunla görüşmek için oraya gittim" ve “Bina yöneticisi kendisine borcum olduğunu söyledi. Benden para istiyordu. Hastaneye gideceğini duydum. Onunla hesaplaşmak için oradaydım" şeklide çelişkili ifadeler verdiği belirtildi.

Keskin'in ifadesinde Turgut Özal ve Eşref Bitlis'le tanıştığını ileri sürüp anılarını bile anlattığı öğrenildi. Bunun üzerine sorguya katılan polisler Keskin'in verdiği tutarsız ve çelişkili bilgiler nedeniyle Levent Ersöz'le ilgili sorular sormadı.

3 KEZ YURTDIŞINA GİTMİŞ


Öte yandan zanlı Keskin'in 1999 ve 2000 yıllarında yurtdışına 3 kez çıkış yaptığı anlaşıldı. Keskin'in silah ruhsatını nasıl aldığının belirlenmesi için ilçe emniyet müdürlüğüne yazı yazıldı.

Keskin'in son birkaç aylık telefon görüşme dökümlerini almak için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na yazı yazıldığı öğrenildi. Telefon kayıtları sonucunda Keskin'in görüştüğü kişilerin bilgisine başvurularak Keskin'le ilgili net bilgilere ulaşılacak.

Sinan BİLGİLİ-Selahattin GÜNDAY-Yaşar KAÇMAZ/İSTANBUL (DHA)

3

Haberin Devamı