Ferhan Kaya Poroy Ergenin yolculuğu
HABERİ PAYLAŞ

Ergenin yolculuğu

Haberin Devamı

Bir ergeni nereden anlarsınız? Sinir katsayısının aniden yükselmesinden, sesindeki ayarsızlıktan, heyecanından belirgin şekilde hissedilen özgürlük duygusundan?

Bir ergen tüm bu özellikleri istisnasız ve sonuna kadar taşır. Ergenliğe geçişte çok net görülen bir şey var; o da artık size ihtiyacı olmadan bir yerden başka yere gidebiliyor olması. Başlangıçta yakın mesafelerle başlayan ‘tek başına gezmeler’ bir süre sonra toplu taşımayı kullanmaya dönüşüyor.

Biraz geçince 3 toplu taşıma kullanarak uzaklara gitmeye... İzin saati 1 saatle başlayıp yarım gün hatta tam güne çıkıyor. Anlıyoruz ki bizim yavrular büyüyor.

Eğitim verececeğiz

İşte bu noktada da aileyle çocuk arasında çatışma başlıyor. Kimi anne-baba çocuğa izin vermeyerek buluyor çözümü. Yollamıyor kısaca. Cam fanusta yetiştirmeyi seçiyor evladını. Fanustan çıkarmıyor. Zannediyor ki böyle olunca üzülmez, kırılmaz evladı. Bir grup anne baba da “Ohh rahatladım” deyip bırakıyor ipleri, çocuğu takip etmiyor. Çocuk kayıp gidiyor elden...

Peki ne yapacağız? Onlarla tartışmadan, özgüvenlerini kırmadan nasıl yollayacağız istediği yere? Önce ona yol göstereceğiz. Nereye, hangi araçla gideceğini göstereceğiz.

Sonra belki bir iki deneme turu yapacağız. Yani eğitim vereceğiz, uygulayacağız ve sonunda ona güvenip ‘Hadi bakalım’ diyeceğiz. Bir iki derken bir de bakmışsınız ki sizinki yolların fatihi olmuş. Yoksa siz hâlâ onlara izin vermiyor musunuz?

Hem çocuklara hem büyüklere

İstanbul-Bayrampaşa’da yer alan ve dünyanın en büyük 5’inci akvaryumu unvanını taşıyan Sea Life, bünyesindeki 15 binden fazla deniz canlısıyla öne çıkıyor. Balıklardan at nalı yengecine, mata mata kaplumbağasından piranalara kadar pek çok çeşidin bir arada görüldüğü akvaryumdaki canlılar büyükleri de çocukları da büyülüyor.

Çocukların ilgisini en çok ‘Kayıp Balık Nemo’dan tanıdıkları Palyaço balığı çekiyor. Hayranlıkla gezeceğiniz Sea Life için ister girişte kapıdan, isterseniz de internetten bilet alabilirsiniz. www.visitsealife.com

Sıradaki haber yükleniyor...
holder