Gündem Ergenekon zanlısı Yarbay Tatar intihar etti

Ergenekon zanlısı Yarbay Tatar intihar etti

Paylaş
Ergenekon zanlısı Yarbay Tatar intihar etti

Ergenekon zanlısı Yarbay Tatar intihar etti

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görev yapan biri emekli, iki amirale yönelik suikast iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkartılan Deniz Yarbay Ali Tatar, Beylerbeyi'nde kaldığı askeri lojmanda tabancayla intihar etti.

İkinci Ergenekon davasının bugünkü 25'inci duruşmasında da Tatar için saygı duruşu yapıldı.

'BİR DAKİKA BEKLER MİSİNİZ?' DEYİP SIKTI

Yarbay Tatar’ın kendisini gözaltına almak için gelen görevlileri gördükten sonra intihar ettiği öne sürüldü. İddiaya göre, 18 Aralık Cuma günü çıkan yakalama kararı uyarınca görevliler Yarbay Ali Tatar’ı gözaltına almak için Beylerbeyi’ndeki askeri lojmana gitti. Kendisini gözaltına almaya gelen görevlileri gören Tatar “Bir dakika bekler misiniz? Hemen geliyorum” diyerek banyoya geçip tabancayla intihar etti.

Haberin Devamı

Evli ve bir çocuk babası, 42 yaşındaki Ali Tatar'ın cenazesi, Karacaahmet Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze töreninden sonra, toprağa verilmek üzere Ankara'ya gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Ali Tatar, 7 Aralık 2009'da sevkedildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Avukatlarının yaptığı itiraz üzerine mahkeme Ali Tatar'ı serbest bıraktı. Soruşturmayı yürüten savcı Süleyman Pehlivan'ın itirazı üzerine, mahkeme tarafından yakalama kararı çıkartıldı.

'KOCAMIN KATİLİ SENSİN'

İddialara göre, dün yakalama kararını öğrenen Ali Tatar, hakkındaki bu olumsuz gelişme üzerine, intihar etti.

Deniz Yarbay Tatar için bugün Karacaahmet’teki Cemevi’nde bir tören düzenlendi. Törenin ardından Deniz Yarbay Tatar’ın naaşı, toprağa verilmek üzere Ankara’ya götürüldü. Törende, Deniz Yarbay’ın eşi Nilüfer Tatar, kameralara, “Süleyman Pehlivan adını hiç silmeyeceğim. Kocamın katili sensin. Rahat nefes alıyor musun?” diye bağırdı. Törene ayrıca, Deniz Yarbay Tatar’ın annesi Satı, kardeşi Ahmet ile askeri personel, yakınları, ve vatandaşlar katıldı.

YARBAY ALİ TATAR İÇİN SAYGI DURUŞU

Haberin Devamı

İkinci Ergenekon davasında 25. duruşma görülmeye başlandı. Duruşmaya önceki duruşmada yarım kalan sanık avukatlarının taleplerinin alınmasına geçildi. Söz alan sanık Emcet Olcaytu, 3 gün önce intihar eden Yarbay Ali Tatar anısına bir dakika saygı duruşunda bulunmak istediğini belirterek ayağa kaktı. Buna bazı sanıkların ve izleyici sıralarında oturanların da iştirak ettiği görüldü. Birkaç saniye sonra ise Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, “Görüşünüze saygı duyuyorum ancak oturabilirsiniz" dedi.

Söz alan tutklu sanık gazeteci Tuncay Özkan söz alarak 16 aydır tutuklu olduğunu ve bugün kendisinin savunma yapması gerektiğini belirterek bu hakkının ertelenmesinin önlenmesini talep etti. Tutuklu sanık Emcet Olcaytu’da “amirallere suikast" soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra serbest bırakılan ancak hakkında tekrar yakalama çıkarılan ve üç gün önce intihar den Deniz Yarbay Ali Tatar’ın Ergenekon süreci kapsamında canından olan 5. kişi olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Tatar’ın üç hakimli mahkeme tarafından serbest bırakılmasının ardından tek hakimli bir mahkemece hakkında yakalama çıkarılmasının CMK’ya aykırı olduğunu ileri süren Olcaytu, “Yarbay Ali Tatar uğradığı haksızlık karşısında onurlu bir davranış göstererek intihar etmiştir. Onun anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunmak istiyorum" diyerek ayağa kalktı.

Buna bazı sanıkların ve izleyici sıralarında oturanların da iştirak ettiği görüldü. Birkaç saniye sonra ise Mahkeme Başkanı Köksal Şengün “Görüşünüze saygı duyuyorum ancak oturabilirsiniz" dedi.

Bu arada aralarında Manisa Milletvekili Şahin Mengü’nün de bulunduğu 4 CHP'li milletvekili duruşmayı gözlemci olarak izlemek üzere avukatların bulunduğu bölümde yerlerini aldığı görüldü. Bu arada Yeni Parti ve Biz Kaç Kişiyiz Platformu üyesi 200’den fazla kişi de duruşmayı izledi. Söz alan Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, avukatların oturduğu bölümde yer alan bazı kişilerin kimliğinin tespit edilmesini istedi. Mahkeme Başkanı Şengün, miletvekillerinin kimlik tespitini yaptı. Duruşmaya avukat taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.

Haberin Devamı

Ömer ERDEM-İSTANBUL, (DHA)