Gündem Ergenekon davasında gizli oturum

Ergenekon davasında gizli oturum

Paylaş
Ergenekon davasında gizli oturum

Ergenekon davasında gizli oturum

Birinci Ergenekon Davası’nın 124. oturumu hakim ve mahkeme üyesi Sedat Sami Haşıloğlu'nun davadan çekilmesi talebiyle başladı. Ancak bu talep mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Sanık Ümit Sayın'ın " gizli oturum" talebinin kabul edilmesinin ardından ise, sanıklar salondan çıkartıldı. Davaya "gizli " oturumla devam ediliyor.

Haberin Devamı

Danıştay dosyasıyla birleştirilen Birinci Ergenekon Davası, verilen üç haftalık aranın ardından bugün tekrar görülmeye başladı.

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Yerleşkesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklardan Sedat Peker, Hayrettin Ertekin, Selim Akkurt, Semih Tufan Gülaltay katılmazken, aralarında Veli Küçük ve Muzaffer Tekin’in de bulunduğu 21 tutuklu sanık hazır bulundu. Tutuksuz sanıklardan ise Güler Kömürcü duruşmada yer aldı. Cumhuriyet gazetesine bombalı saldırı ve Danıştay saldırısı sanığı Osman Yıldırım’ın çapraz sorgusuna devam edilmesi beklenen duruşmaya, reddi hakim ve üye hakim Haşıloğlu’nun çekilmesi talepleriyle başlandı.

Duruşmada söz alan Doğu Perinçek’in avukatı Mehmet Cengiz, üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu’nun eşinin dayısının gireceği bir taşınmaz ihalesinde, icra müdürüne baskı yaptığına dair bir iddiada bulunarak, Haşıloğlu’nun kendi isteğiyle davadan çekilmesini talep etti. Öte yandan tutuklu sanıklardan Ümit Sayın, daha önce mahkemeye bir dilekçe vererek gizli celse talebinde bulunduğunu ancak bu isteğinin mahkeme tarafından dikkate alınmadığını belirterek bu nedenle reddi hakim talebinde bulunduğunu söyledi. Mahkeme talepleri değerlendirmek için duruşmaya ara verdi.

Haberin Devamı

Aranın ardından mahkeme heyeti reddi hakim talebini reddederken, gizli oturum talebini kabul ettiğini açıkladı. Sanıkların salondan çıkarıldığı duruşmaya, sanık Ümit Sayın’ın talebi üzerine gizli oturumla devam ediliyor.

DHA