Gündem Ereğli açıklarında gemi battı: 2 ölü

Ereğli açıklarında gemi battı: 2 ölü

Paylaş
Ereğli açıklarında gemi battı: 2 ölü

Ereğli açıklarında gemi battı: 2 ölü

Rusya'dan Çanakkale Biga'ya kömür taşıyan Panama Bandıralı yük gemisi, şiddetli fırtına nedeniyle Zonguldak'ın Ereğli İlçesi açıklarında battı.

Haberin Devamı

Gemideki 16 mürettebattan 12'si kurtarılırken, 2'si öldü. Kayıp olan 2 mürettebatı arama çalışmaları ise sürüyor.

Ogan Bey adlı yük gemisi, gece saat 02.30 sıralarında kıyıdan 8 mil açıkta fırtınaya yakalandı. Şiddetli rüzgar nedeniyle taşıdığı yükü kayan gemi su almaya başladı. Kısa sürede batmaya başlayan gemiye, Karadeniz Bölge Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri müdahale etti.

Havadan da bir helikopterin katıldığı kurtarma çalışmalarında gemideki 16 mürettebattan 12'si kurtarıldı.

Gemi ile birlikte denize gömülen 2 mürettebatın cesetleri çıkarılırken, 2 kişi kayboldu.

Botlarla karaya çıkarılan 12 mürettebat, Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, kayıp olan 2 kişiyi arama çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

GEMİLER BEKLİYOR

Öte yandan boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi’nde seyreden yerli ve yabancı bandıralı 18 şilep ve tanker, saatteki hızızaman zaman 80 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle yollarına devam edemeyerek, rotalarını Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirdi.

Fırtınanın hızını kesmemesi nedeniyle geceyi tüm ışıklarını yakarak Şarköy sahillerinde demirli geçiren gemilerdeki personel, sağanak yağış ve yer yer 3 metreyi aşan dalgalar nedeniyle karaya çıkamadı.

Dün hava koşullarının iyileşmesi için Şarköy sahillerinde demirli bekleyen 11 gemi de fırtınanın hızını kesmemesi nedeniyle Şarköy’denayrılamadı.

Gece saatlerinde demirleyen 18 gemiyle birlikte toplam 29 şilep ve tanker, fırtına nedeniyle Şarköy’de demirli bekliyor. Olumsuz hava koşulları Şarköylü balıkçıları da etkilemeye devam ediyor.

Meteorolojinin uyarısını dikkate alarak önceki gün denize açılmayan balıkçılar, şiddetli fırtına, dalgalar ve sağanak yağış nedeniyle bugün de denize açılamadı. Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığınarak demirleyen tekneler, balığa çıkmak için hava koşullarının düzelmesini bekliyor.

TÜRK GEMİSİ SANLDI

Öte yandan İsrail’in Hayfa kenti açıklarında saat 02.00 sularında bir Türk gemisinin battığı haberi geldi. Birkaç saat sonra batan yük gemisinin Türk değil, bir İsrail firmasına ait olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

İsrail ordusunun bir sözcüsü, İsrail medyasında çıkan haberlerin aksine, geminin Togo bayraklı olduğunu ve Türkiye’den değil, Yunanistan’dan Hayfa’ya doğru gelirken battığını ifade etti. Sözcü, gemi mürettebatından kayıp 12 kişinin donanmaya ve NATO’ya ait gemiler tarafından aranmasına devam edildiğini söyledi.

Ordu sözcüsüne göre, mürettebatı arama çalışmalarına helikopterlerle Lübnan’daki barış gözlem kuvvetleri UNIFIL’e ait gemiler de katılıyor.

Gemi mürettebatından şimdiye kadar sadece bir kişi kurtarılabilmişti. Gemi mürettebatının tam milliyeti bilinmemekle birlikte, ordu radyosu çoğunun Ukraynalı olduğunu bildirdi.