Spor Eredivisie'de haftanın görünümü

Eredivisie'de haftanın görünümü

Paylaş
Eredivisie'de haftanın görünümü

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivisie), 2013-2014 sezonu hafta sonu oynanan maçlarla başladı

Şampiyonluğun güçlü adayları Ajax ve PSV lige galibiyetle başlarken, Feyenoord, PEC Zwolle deplasmanında beklemediği bir mağlubiyet aldı. Geçen sene ligi orta sıralarda tamamlayan FC Groningen, NEC Nijmegen karşısında aldığı 4-1’lik galibiyetle ilk haftayı lider kapattı.

Haberin Devamı

Eredivisie’nin son şampiyonu Ajax, ligin ilk haftasında evinde ağırladığı zayıf ekiplerden Roda JC Kerkrade engelini 3-0’la aştı. Maça hızlı başlayan ev sahibi ekip, 8. dakikada Van Rijn ve 31. dakikada De Jong’un golleriyle devreyi 2-0 önde kapattı. İkinci yarıda da baskılı oyununu sürdüren Ajax, 85. dakikada Fischer’in attığı golle maçı 3-0 galip tamamladı.

Geçen sezon ligi ikinci sırada tamamlayan PSV, Philip Cocu’nun teknik direktörlüğünde çıktığı ilk maçında ADO Den Haag’ı 3-2 yenmeyi başardı. Deplasmanda oynamasına rağmen baskılı bir oyun sergileyen Eindhoven ekibi, ilk yarıda bulduğu gollerle sonuca gitti. 12. dakikada Wijnaldum ile 1-0 öne geçen PSV, Holla’nın 27. dakikada kendi kalesine ve 33. dakikada Willems’in attığı gollerle 3-0 öne geçti. Bu gollere 44. dakikada Holla ve 90+4. dakikada Duinen ile karşılık veren ev sahibi ekibin çabası beraberliği kurtarmaya yetmedi ve karşılaşma PSV’nin 3-2 galibiyetiyle sonuçlandı.

Haberin Devamı

Son iki sezondur mütevazı kadrosuyla üst sıraları zorlayan Feyenoord ise lige mağlubiyetle başladı. Eredivise’nin zayıf takımlarından PEC Zwolle deplasmanında etkili bir oyun ortaya koyamayan Rotterdam ekibi, maçın uzatma dakikalarında yediği golle sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Zwolle’nin gollerini 65. dakikada Klich ve 90+2. dakikada Fernandez atarken, Feyenoord’un tek golü 87. dakikada Schaken’in ayağından geldi.

NEC Nijmegen’i 4-1 yenen FC Groningen, Eredivise’de ilk haftayı lider tamamladı. Groningen’e galibiyeti getiren golleri 10. dakikada Chery, 27. dakikada Kirm, 54. dakikada Texeira ve 90. dakikada Zivkorica atarken, NEC Nijmegen’in tek sayısı 45. dakikada Foor’un ayağından geldi.

Öte yandan Eredivisie’de gol krallığı yarışında, Heerenveen’den Finnbogason attığı 2 golle ilk haftayı birinci sırada tamamladı.

TOPLU SONUÇLAR

Ajax-Roda JC Kerkrade..............:3-0
ADO Den Haag-PSV..................:2-3
NEC Nijmegen-FC Groningen....:1-4
FC Twente-RKC Waalwijk...........:0-0
Sc Heerenveen-AZ Alkmaar.........:4-2
SC Cambuur-NAC Breda.............:0-0
FC Utrecht-Go Ahead Eagles...:....1-1
Vitesse-Heracles Almelo................:3-1
PEC Zwolle-Feyenoord..................:2-1

Haberin Devamı

AA