Siyaset Erdoğan'ı protestoya sert müdahale!
Paylaş
Erdoğan'ı protestoya sert müdahale!

Başbakan'ın da katıldığı kongrede Erdoğan'ı protesto etmeye çalışan iki kız öğrenciye korumalar sert müdahale etti

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen 1. Türkiye Çocuk Hakları Kongresi’ne katılan Başbakan Erdoğan’ın konuşması sırasında 2 kız öğrenci protesto gösterisi yaptı.

Haberin Devamı

Başbakan’ın konuşma sırasında ayağa kalkan gençler eğitim sistemini protesto etti. Bu sırada korumalar 2 genç kıza müdahalede bulundu. Başbakan Erdoğan, müdahale sırasında konuşmasını sürdürdü. Salonda bulanan öğrenciler, yaşananları şaşkınlıkla izledi.

Bazı öğrencilerin yaşananlara alkış tuttuğu görüldü. Başbakan Erdoğan, "Bu tür toplantıları provoke etme anlayışına sahip yetişme tarzlarını anlamakta tabii mümkün değil" dedi. Başbakan’ın bu sözleri salondan büyük alkış aldı. 2 kız öğrenci ise karga tulumba dışarı çıkartıldı.

Başbakan Erdoğan. dışarı çıkarılan kızlarla daha sonra yanına çağırıp görüştüğünü söyledi. Almanya'ya hareketinden önce, Atatürk Havalimanında bir basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, " Haliç Kongre ve Kültür Merkezinde Çocuk Vakfı'nın ve bakanlığımızın birlikte organize ettikleri toplantıda orada iki kızımızın yapmış oldukları, ayağa kalkarak bir müdahale söz konusuydu. Tabii konuşmamızın başında orada müdahale şık bir durum değildi ve arkadaşlarımız kendilerini alıp dışarı çıkardılar.

'ALIN YANIMA GETİRİN'

Toplantıdan sonra ben arkadaşlara 'Alın yanıma getirin' dedim ve kendileriyle görüştüm. Tabii kendileriyle görüştüğümde, tutarlı olmayan ifadeleri yüzünden üzüldüm. Tabii onların da gündeminde yumurta var. Ama biz yumurta atmayacaktık dediler. Ben zaten yumurta atmayı size yakıştırmazdım dedim ama yaptığınız iş yumurta atmanın bir farklı versiyonuydu.Bu konuşmayı dinledikten sonra orada ilgili arkadaşlarımız birçok hocalarımız vardı. Onlarla görüşme suretiyle bizimle bir görüşme fırsatı bulabilirdiniz. Söyledikleri şey nedir diye baktığımda 'Ben tıp fakültesine girmek istiyorum ama giremiyorum. Benim halim ne olacak ? Abim Tıp Fakültesine girmek istedi ama mühendisliğe girdi. Sıradan bir üniversite dediler. Buna da şaşırdım. " dedi.

Haberin Devamı

"BEN DE İSTEDİĞİM ÜNİVERSİTEYE GİREMEDİM"

Başbakan Erdoğan, " Ben de istediğim üniversiteye giremedim ama istedim üniversiteye giremedim diye de, gidip bir Başbakan'ın konuştuğu mahalde onu provake etmenin bir gayreti içine girmedim. İkinci defa üniversite imtihanlarında nereye isabet ettiyse, ben ve arkadaşlarım da girdiler.Dünyanın hiçbir yerinde de istediğin üniversiteye girmek söz konusu değildi. " diye konuştu.

Haberin Devamı

"RESİMLERİMİZİ ÇEKTİRDİK; UĞURLADIK "

Başbakan Erdoğan, genç kızlarla sohbet ederek onlara nasihat verdiğini de anlattı. Erdoğan, " Sohbet ettik; bazı nasihatlarımız oldu. Resimlerimizi çektirdik; uğurladık. Olay bu kadar. " dedi. Erdoğan son olarak, " Ben de siyasala girmek istiyordum ama ben siyasalın mektebine girmedim ama yaşam da siyasalı görüyorsunuz. Yaşadık ve buraya geldik. " şeklinde konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan basın toplantısının ardından Almanya'ya hareket etti. DHA

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4856","4856","201102","4856-5.jpg");