Ekonomi Erdoğan'dan 'teğet' tarifi

Erdoğan'dan 'teğet' tarifi

Paylaş
Erdoğan'dan 'teğet' tarifi

Erdoğan'dan 'teğet' tarifi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından Dedeman Otel'de düzenlenen Türk - Makedon İş Forumuna katıldı. Toplantıya Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, Başbakan Yardımcısı Vladimir Pesevski, Ulaştırma ve İletişim Bakanı Mile Janakieski, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, DEİK Başkanı Rona Yırcalı katıldı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN'DAN KREDİ NOTU DEĞERLENDİRMESİ

Başbakan Erdoğan, küresel krizden bahsederek , kendisinin Krizin teğet geçeceği konusundaki açıklamalarına değinerek, " Biz teğet geçecek dediğimizde teğet geçmek ne demek bunu bilmiyorlar. Bir sürtünme yapacak. Oradan tabii ki birşeyler tırpanlayıp alacak. Bir çökertme yapacak. " dedi. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu değerlendirmesiyle ilgili de konuşan Başbakan , " Bakın işte Fitch, açıklamasını yaptı. İki kat Türk ekonomisinde BB+ olmak üzere 2 kat bir yükseliş var. Kredi notunun buraya gelmesi sıradan bir olay değil. Bu Türkiye'nin itibarını ne yapıyor artırıyor. " dedi. Kredi kuruluşlarının notları verirken siyasi yaklaşım içinde olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, " Tespiti doğru yapacağız. Gerçekçi yapacağız ki herkes kendini aynada doğru görsün. Eğer kendini aynada doğru göremezse aldatır. Aldattığı zaman bunun bedelini kim ödeyecek ? Türkiye ödeyecek . " dedi.

Haberin Devamı

RUSYA İLE DA VİZELER KALKACAK

Başbakan Erdoğan konuşmasında Türkiye ile diğer ülkeler arasında kalkan vizelere de değindi. Başbakan Ortadoğu ülkeleriyle tek tek vizlerin kaldırıldığını söyleyerek, " Bakın bir bu aralar Ortadoğu 'da filan Rusya Federasyonuuyla da bu adımı atıyoruz. Ama Türkiye ile Makedonya arasında vize yok. Rahatlıkla gidip geliyorsunuz. " diye konuştu.

Vizeler kalkıyorsa iki ülkenin birbirine güvendiği anlamına geldiğini söyleyen bunu Makedonya ve Türkiye'nin yatırım yaparak taçlandırması gerekitğini de belirtti.

MAKEDON BAŞBAKANDAN TÜRKÇE JESTİ

Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ise konuşmasının başında Türkçe konuşmak istedi. Ancak Başbakan'ın akşam saatlerinde " Günaydın , Hoşbuldum " demesi salonda gülüşmelere neden oldu. Gruevski daha sonra konuşmasına geçerek, 120 kişilik bir grup ve 4 bakanla Türkiye'ye geldiğini kaydetti. Makedonya'nın bölgesel güç haline geldiğini söyleyen Gruevski Mustafa Kemal Attürk'ün " Yurtta Sulh Cihanda Sulh " sözünden hareket ettiklerini belirtti. Gruevski Türkiye'nin Makedonya'nın en büyük müttefiklerinden biri olduğunu da belirtti. Konuşmaların sona ermesinin ardından Başbakan Erdoğan bir jest yaparak Makedonca konuşarak birkaç cümle söyledi.

Haberin Devamı

DHA