Siyaset Erdoğan'dan Özal'ın tarihi sözüyle mesaj
Paylaş
Erdoğan'dan Özal'ın tarihi sözüyle mesaj

Turgut Özal Dünya Barışına Katkı Ödülü” Başbakan Erdoğan'a verildi

‘İŞTE MESELE BUDUR’

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan dün Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nin Ankara’daki Bilkent Otel’de düzenlediği “2009 Turgut Özal Ödülleri” törenine katıldı.

Dernek tarafından “Turgut Özal Dünya Barışına Katkı Ödülü”ne layık görülen Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast iddiaları tartışılırken anlamlı bir mesaj verdi.

11 yıl önce uğradığı suikasttan yaralı kurtulan merhum Cumhurbaşkanı ve eski Başbakan Turgut Özal’ın “Allah’ın verdiği ömrü ondan başka alacak yoktur” sözlerini tekrarlayan Erdoğan “Mesele budur. Bunun dışında her söz lafügüzaftır (boş sözdür)” dedi.

‘KORKUYLA DEMOKRASİ OLMAZ’

Özal’ın bu sözlerinin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, “Korku üzerinden medeniyet, gelecek, huzur, istikrar inşa edemezsiniz. Korku üzerinden demokrasi inşa edemezsiniz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başbakan konuşmasında “Bu millete özgüveni merhum Özal aşıladı” diye ekledi. Toplantıya, Başbakan yardımcıları Bülent Arınç ve Cemil Çiçek’in de aralarında bulunduğu çok sayıda bakan, Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal ile eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut ve eski ANAP’lılar katıldı.