Siyaset Erdoğan'dan Bahçeli'ye yanıt
Paylaş
Erdoğan'dan Bahçeli'ye yanıt

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bin bozkurtla Kasımpaşa'ya kadar kovalarmış... Allah Allah... Sayın Bahçeli sen bozkurtlarla mı dolaşıyorsun? Bozkurtların sana hayırlı olsun. Ben bozkurtla dolaşmıyorum. Ben eşref-i mahluk olan insanlarla dolaşıyorum" dedi.

Erdoğan, AK Parti Bayburt mitinginde vatandaşlara hitap etti. Yaptığı konuşmada, tüm vatandaşların zengin, güçlü, itibarı, istikbali olan bir Türkiye’de, huzur, kardeşlik, dayanışma ve paylaşma içinde, bir ve beraber olacaklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, AK Parti’nin eserleriyle konuştuğunu söyledi.

Haberin Devamı

CHP ve MHP’nin konuşacak bir şeyleri olmadığını belirten Erdoğan, AK Parti’nin 8,5 yıl önce görevi DSP-MHP-ANAP hükümetinden devraldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"MHP şimdi ’2023 benim’ diyor. Yahu millet sana 5 yıl görev verdi. 5 yıllığına gel hükümeti idare et dedi. Bunlar ne yaptı? 3,5 yılda bırakıp kaçtılar. Niye? Çünkü onu idare edebilecek kapasiteye sahip değildi. Şimdi de 2023’ü konuşuyor. Sayın Bahçeli sen 3,5 yıllıksın...

Şimdi duydum ki bugün bir meydan okuma yapmışsın. Meydan okumasında da diyor ki... Taksim’e beş bin veya on bin gençle gelecekmişsin. Eee? Bin bozkurtla Kasımpaşa’ya kadar kovalarmış... Allah Allah... Sayın Bahçeli sen bozkurtlarla mı dolaşıyorsun? Bozkurtların sana hayırlı olsun. Ben bozkurtla dolaşmıyorum. Ben eşref-i mahluk olan insanlarla dolaşıyorum. Ben demokratik mücadeleyi demokrasi alanında veriyorum. Kalkıp da illegal örgütlerin gençlerimizi aldatarak yürütmesi karşısında ’gerekirse biz de Taksim’de, Galatasaray’da beş bin, on bin genç yürütürüz’ diyorsak, bunun sebebi sadece bu illegal örgütlere karşıdır. Bunun sebebi bir kavga için değil, Gösteri ve Yürüyüşler Kanunu’na uygun olarak... Bizim gençliğimizin bugüne kadar illegal hiçbir eylemi olmamıştır ama senin geçmişinde bunlar var. Bunu biliyoruz. Sizin ağzınızdan çıkanlara ben daha fazla cevap vermeyeceğim. Çünkü bu noktada sizi daha fazla muhatap almıyorum Sayın Bahçeli. Bizim işimiz var. Böyle kovalamaca oynayacak bozkurtların varsa sen o bozkurtlarla o alanlarda yine koşturmaya, kovalamacaya devam et. Biz de okullar inşa etmeye devam edeceğiz, fabrikalar inşa etmeye devam edeceğiz."

Haberin Devamı

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

-"BUNLAR BİZİ DÜNYAYA REZİL ETTİLER"

MHP’nin iktidar ortağı olduğu DSP-MHP-ANAP hükümetinin IMF’den 30 milyar dolar borç aldığını ve AK Parti hükümetine 23,5 milyar dolar borç devrettiğini belirten Erdoğan, bu borcu kendilerinin ödediğini ve şu anda 5,2 milyar dolar IMF’ye borç kaldığını bildirdi. MHP’nin milliyetçi olmadığını kaydeden Erdoğan, milliyetçi olmanın milleti sevmek ve millete hizmet demek olduğunu dile getirdi. O dönemde bürokrat olan bazı kişilerin şu anda CHP’de milletvekili olduğuna değinen Başbakan Erdoğan, "Bunlar bizi dünyaya rezil ettiler" dedi.

Haberin Devamı

21 bankanın "hortumlandığını" söyleyen Erdoğan, dünyadaki küresel finans krizine rağmen şu anda bir tek bankanın bile batmadığını ifade etti.

Erdoğan: Ustalık dönemine Bayburt'tan bismillah diyoruz

Murat Muratoğlu- AA