Siyaset Erdoğan: Yunanistan'daki zirveye katılacağım
Paylaş
Erdoğan: Yunanistan'daki zirveye katılacağım

Başbakan Erdoğan Esenboğa Havaalanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı

İşte Başbakan’ın konuşmasından satırbaşları:

Haberin Devamı

Yunanistan’daki zirveye katılacağım.

Başbakan Recep Erdoğan Esenboğa Havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. HSYK seçimlerindeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Ben böyle bir yaklaşım tarzına gülüp geçiyorum. 12 bine yakın hakim savcı seçime giriyor, oy kullanıyorlar. Oy kullandıkları insanlar Türkiye’nin değişik yerlerinde 1. derece hakim. Toplamda gerek adli gerek idari 200’e yakın aday var. Bu adayların içinden seçim yapılıyor. 10 isim belirleniyor. Bu seçilenlerde YSK Başkanı bizzat açıkladı. Burada ne Adalet Bakanlığı’nın ne de farklı bi şekilde dahil olması söz konusu değil. YARSAV kendisi böyle bir şeye dahil oldu. Adayları vardı. Ama Adalet Bakanlığı’nın böyle bir çalışma yapması söz konusu olamaz. Ama bakanlık içinden seçilenler olmuş olabilir bu onların en doğal hakkıdır.

Haberin Devamı

Başörtüsü konusuyla ilgili olarak halk oylaması sürecinde ana muhalefet lideri sürekli bu konuyu gündeme getirdi. Ben de kendilerine hemen müracaatı yapalım dedim. Konuyla ilgili olarak da 13 Eylül de adım atabiliriz dedik. Kendileriyle bir araya geldiğimizde de kendisiyle durumu müzakere ettik. “Hiç zaman kaybetmeyelim. Talimatı veriyorum siz de talimatı verin. Gerekli incelemeleri yapalım. Kendi değer yargılarımız açısından olayı değerlendirelim. Bu sorunu masadan kaldırıp atalım” dedi. Baktık ki oyalama devam ediyor Kızılcahamam’da arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik.

Bu görüşmeler çerçevesinde ortaya ne çıkacaksa bunu kamuoyuyla paylaşalım. Grubu olan 4 parti bir araya gelelim. Bu adamı atalım. Bizim bağcı ile derdimiz yok. Biz üzümü yemek istiyoruz. Bağcıyı dövmek gibi derdimiz yok. Bağcı gerekirse CHP olsun. Biz ona her türlü desteği verelik. Sorunu ortadan kaldıralım.

Türkiye’nin gündemine kamusal alan 7 yıl önce girmiştir. Daha önce hiç kullanılmamıştır. Kamusal alan neresidir. Neresi değildir. Bütün bunlar bu görüşmeler sırasında konuşulur, tartışılır. Bütün bunları görmemizde fayda var diye düşünüyorum.