Siyaset Erdoğan: Sizi gidi 'Gezi'ciler sizi
Paylaş
Erdoğan: Sizi gidi 'Gezi'ciler sizi

Başbakan Erdoğan Ankara'daki Yeni Çiftlik Bulvarı'nın açılış töreninde konuştu. Konuşmasında Gezi eylemcilerine yüklenen Erdoğan "Sizi gidi 'Gezi'ciler sizi! Gezseniz iyi, hep yatıyorsunuz. Ne yaparsanız yapın bu kutlu yürüyüşü durduramayacaksınız" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara'daki Yeni Çiftlik Bulvarı'nın açılış töreninde konuştu.

Haberin Devamı

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"Ey Geziciler, 10 ağaç diye başladınız. Acaba hayatta bir tane ağaç diktiniz mi? Hadi buyrun, her tarafta biz ağaçlar dikiyoruz, yeşille ülkemizi buluşturuyoruz. Ey ana muhalefetin temsilcileri, siz nerede ne dikiyorsunuz? Aramıza nifak tohumları ekmekten başka ne yapıyorsunuz? Biz sanal gündem oluşturmuyoruz. 81 vilayetimizde açılış törenleri yapıyoruz. Niye? Bu millete bu yakışır çünkü. Bizi yıllar yılı laflarla oyaladılar. Biniyorsun hızlı trene Ankara'dasın. Bunlar bize nasip oldu, niye? Kardeşlerim, biz bu millete aşığız, aşık. Derdi olmayanın iş üretmesi mümkün değildir.

Kardeşlerim, muhalafet partileri otururken biz açılıştan açılışa gidiyoruz. 29 Ekim'de Marmaray'ı açacağız. Dedemiz Osmanlıdan projesi miras kalan projede biz adımı attık. Bu Marmaray'ı inşallah açıyoruz. Asya'yı Avrupa'ya bağlıyoruz. 81 vilayetin neresine giderseniz gidin11 yılda yaptığımız o büyük eserleri görürsünüz. Bakınız İstanbul Boğazı'nı Haliç'e bağladık. Boğaz suyunu Haliç'e aktardık. Niye bunu yaptık? Çünkü Haliç'in suyu kokuyordu. Şimdi Haliç'in kıyısında modernleşmenin örneği verilecek.

Haberin Devamı

'SİZİ GİDİ GEZİCİLER SİZİ'

Sizi gidi 'Gezi'ciler sizi! Gezseniz gene iyi, hep yatıyorsunuz, ya engelliyorsunuz, ya yatıyorsunuz. Ne yaparsanız yapın bu kutlu yürüyüşü durduramayacaksınız. Şu an 50 tane havalimanı var. Şırnak'ta havalimanı var. Aynı şekilde Bingöl'de, Kastamonu'da da yaptık. 11 yılda Türkiye'ye çok sayıda eser kazandırdık. Yanımızdaki Yunanistan Akdeniz Oyunları'nı yapamadı. Maliyeti bize 800 milyonu buldu ve Mersin'de biz bu organizasyonu düzenledik.

Şunu bilmenizi istiyorum, hangi tuzağı kurarlarsa kursunlar bütün bu tuzakların üzerinde Allah'ın tuzağı vardır. Hukuksuz yapacakları her eylemin karşısında, devletin o bükülmez bileğini bulacaklardır. Batı ne der, bizi hiç ilgilendirmez. Batı önce kendine baksın. Hukuk dışılığa müsaade yok. Bu hukukun düzenlenmesi milletle beraber olandır.

'BM GÖREVİNİ YAPAMADI'

Değerli kardeşlerim, bu noktaya gelmişken Suriye ve Mısır'daki yaşananlar ortada. Kimyasal silahla öldürenler insan da topla, tankla öldürenler insan değil mi? Birleşmiş Milletler üzerine düşen görevi hâlâ yapmamıştır., Arap Ligi de öyle... Mısır'da yapılanların demokrasiyle bağdaşan bir yanı var mı? Mısır'da bir siyasetçiyi askeri darbeyle indiriyorlar. Batı kalkıp da buna darbe diyememiştir. Hepsi bir yerlere şirin görünme çabası içinde. İkili olarak görüştüğümüz telefonlarda 'Doğru diyorsunuz' diyorlar. Orada 3 bini aşkın insan öldürüldü. Esma kızımızın nasıl şehit edildiğini gördünüz değil mi? Ardından babasının, erkek kardeşinin nasıl tutuklandığını da gördünüz değil mi? Zulme rıza zulümdür. Bu bir gerçektir. Eğer siz zulmü alkışlıyorsanız siz de zalimsinizdir. Biz AK Partililer olarak zulmün karşısındayız. Yarın biz de aynı şeyle imtihan olabiliriz."

Haberin Devamı