Gündem Erdoğan: Şiir okudum diye içeri attınız!

Erdoğan: Şiir okudum diye içeri attınız!

Paylaş
Erdoğan: Şiir okudum diye içeri attınız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi Sempozyumu'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İbn Haldun Üniversitesi Sempozyumu'na katıldı. Erdoğan burada önemli açıklamalar yaptı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları..

Öğrencilerimiz bir taraftan Batı bir taraftan İslam dünyasını öğrenecekler. Üniversitemizde yetişen öğrenciler gönül elçisi olarak hizmet verecek. Üniversitemizde yabancı öğrenci kapasitesinin fazla olması taktire şayandır.


"BU ÜLKE NE ÇEKTİYSE AŞAĞILIK KOMPLEKSİNDEN ÇEKTİ"


Sadece ABD'de değil, Türkiye'de de İbn Haldun'un katkısı bilinçli bir şekilde engellenmiştir. Bu ülke ne çektiyse aşağılık kompleksinden çekmiştir. Bu sadece kültürel inkar değil aynı zamanda kültürel intihardır. Üniversitelerimizin batıdan çok batıcı tavrı bizi geride bırakmıştır. Üniversitelerimizin bilim dünyasına yaptıkları katkılar yerine ikna odalarıyla anıldıkları günleri unutmadık. Sadece öğrenciler değil kitaplar da zulümden nasibini almıştır. Bazı üniversitelerde Moğol istilasına benzer kitap katliamları yaşanmıştır.


"ŞİİR OKUDUM DİYE İÇERİ ATTIĞINIZ BİR CUMHURBAŞKANI VAR BURADA"


İnsanımızı makarnacı, kömürcü, göbeğini kaşıyan adam diye aşağılayan millet düşmanlarını devrine son verdik. Üniversite hocalarımız inançları ile kariyerleri arasında bir tercihe zorlanmıyor. Kendi ideolojilerinden başka kimseye hayat hakkı tanımayanlar bugün düşünece özgürlüğü üzerinden bizi hedef alıyorlar. Biz sizi iyi tanırız. Kimse kimseyi kandırmasın. Biz bunların cemaziyelevvelini gayet iyi biliriz. Devletin kendi kitaplarında olan bir şiiri okudum diye içeri attığınız bir Cumhurbaşkanı var burada. Kimi kandırıyorsunuz?


"TERÖRE METHİYE DÜZMENİN FİKİR HÜRRİYETİ YOK"


Bizim derdimiz terörle. Dünyanın hiç bir ülkesinde terör örgütü propagandası yapmak serbest değildir. Terör örgütlerine methiyeler düzmenin fikir hürriyeti yoktur.